Un polițist italian a dat peste trei hoți români la el în casă: Ne-au mâncat și ce aveam pe masă

DE Adrian Costin | Actualizat: 07.11.2022 - 15:34
Un polițist italian a dat peste trei hoți români la el în casă Foto: Carabinieri

Trei hoți români au fost surprinși în timp ce furau chiar din casa unui polițist italian. Soția a deschis ușa și a început să țipe când i-a văzut pe hoți.

SHARE

"Venind acasă în jurul orei 18.40 împreună cu soția mea, ne-am trezit față în față cu trei hoți în casă, care scotoceau peste tot", povestește Luca Latini, fost polițist.

Soția a deschis ușa și a început să țipe când i-a văzut pe hoți. Soțul ei, Luca, un fost carabinier, a intervenit imediat.

Citește și: Neamul Corduneanu, cu soții cu tot, băgat în cămătărie. Petronel și Florinel, legați, Beleaua, liber

"Pe unul dintre cei trei am reușit să-l apuc de geacă și de gât, provocându-i cu siguranță câteva vânătăi, dar el a fost foarte agil și a aruncat cu un scaun în mine. Cei doi complici, care l-au văzut cum se zbate, au intervenit în apărarea lui. Sunt sigur că erau români, pentru că în timpul luptei vorbeau între ei în limba română, iar eu știu câteva cuvinte".

Latini a alertat astfel serviciile de urgență, care au trimis o mașină de patrulare de la unitatea mobilă din Abano Terme, conform Il Gazzettino.

În Via Verdi, un cartier rezidențial liniștit aflat la câteva sute de metri de centrul orașului, chiar și primarul Massimo Cavazzana, care locuiește nu departe, a sosit pentru a-și arăta solidaritatea și pentru a asigura victimele că va pune la dispoziția poliției camerele de supraveghere video pentru a încerca să identifice hoții, care se pare că acționau în zonă de câteva zile.

Hoții au stat și la masă

"Suntem supărați atât de ceea ce au reușit să ia, cât și de ceea ce au făcut în casă, unde au mâncat chiar și niște mâncare pe care o pregătisem înainte de a pleca. Am scăpat cu câteva răni minore și vânătăi, deși ar fi putut fi mult mai rău, deoarece aveau o rangă în mână. Instinctul meu în acel moment a fost să intervin pentru a-mi apăra soția, care este foarte afectată de incident. Acum voi instala imediat un sistem de alarmă, dar sper din tot sufletul că va exista solidaritate între noi pentru a-i identifica pe infractori.”

Apelul lui Luca Latini a fost preluat indirect de Giorgio Borin, managerul istoric al restaurantului La Montanella din Arquà, care a difuzat imaginile hoțului care a pătruns în casa sa vineri, cu 24 de ore înainte de furtul din Tribano. El s-a adresat, prin intermediul rețelelor de socializare, celor care ar putea da unele informații utile pentru a-l identifica. Și tocmai Latini a fost cel care i-a sărit în ajutor. 

"Mi se pare că bărbatul este unul dintre cei trei care au fost în casa mea, sunt la dispoziția poliției pentru a încerca în orice mod să-i aducem în fața justiției pe acești infractori fără scrupule.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te