Un elev de 7 ani a venit cu o armă cu lunetă și câteva pistoale la școală. Ce voia să facă cu ele

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.05.2023 - 18:29
Amra adusă de un elev de 7 ani la școală Foto: IPJ Constanța

Un elev de 7 ani a adus la școala unde învăța o armă cu lunetă, dar și câteva pistoale. ”Arsenalul” a fost ridicat de profesorul de sport și încuiat într-un cabinet. Când a aflat directoarea a intrat în panică și a sunat la poliție. Acum se face anchetă.

SHARE

Un elev de 7 ani a adus la școală o armă de tip airsoft și câteva pistoale de jucărie. A fost văzut de un profesor care le-a luat și le-a încuit într-un cabinet. Directorea a aflat abia a doua zi de incident și a sunat la poliție. 

A fost întocmit un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Un elev de 7 ani a venit cu o armă cu lunetă și câteva pistoale la școală. Ce voia să facă cu ele

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, joi, că poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi, prin apel la 112, de către directorul Şcolii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanţa, cu privire la faptul că un copil de 7 ani, elev al şcolii respective, ar fi introdus, în incinta unităţii de învăţământ, o armă.
 
Patrula mixtă deplasată la faţa locului, formată din poliţist şi jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa, a constatat că, la data de 10 mai, în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învăţământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală şi nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic”, a transmis IPJ Constanţa. 
 
Cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, iar în cauza a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.
 
Totodată, poliţiştii fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravenţională, prevăzute de Legea 295/2004, transmite News.ro.

Cum a intrat cu ”arsenalul” în școală

Chiar dacă armele erau doar de jucărie, faptul că un copil de 7 ani a reușit să le aducă în școală i-a pus pe gânduri pe părinți, dar și pe polițiști care consideră că este un incident foarte grav. 
 
Copilul a venit la școală în după-amiaza de miercuri, 10 mai a.c., după ce terminase orele de curs.

Arma aparține tatălui copilului, fiind cumpărată de pe OLX în urmă cu câțiva ani. Părinții au fost de acord ca băiețelul să fie consiliat psihologic, scrie Adevarul. 

Inspectorul școlar general Sorin Mihai a declarat că școala nu are sistem de pază, decât de supraveghere, prin camere video - iar acest lucru va fi reglat de îndată, prin angajarea de personal specializat. Șeful ISJ Constanța consideră că profesorii de la Școala nr. 33 Anghel Saligny au avut o problemă de comunicare, de s-a ajuns ca directoarea să afle abia a doua zi despre incident. Sorin Mihai a menționat că această hibă va trebui remediată. 

Citește și: Elev de liceu, prins cu un cuțit în școală. Ce le-a atras atenția jandarmilor. Acum are dosar penal

Tot joi, un elev a intrat într-un liceu având asupra sa un cuțit. El a fost prins de jandarmi care i-au cerut să arate tot ce are supra lui. 

Jandarmii și-au dat seama că ceva este în neregulă din cauza comportamentului său. 

Adolescentul a devenit agitat în preajma forțelor de ordine.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te