Tribunalul București a decis ștergerea articolelor despre corespondența electronică a lui Maior

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.02.2019 - 14:47
Corespondența lui George Maior a devenit publică. Foto Inquam Photos

Decizia a fost luată la solicitarea unui persoane care apărea în mail-urile fostului șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, corespondență interceptată de hackerul Gucifer

SHARE

„Tribunalul București a dispus să șterg de pe Internet articolele riscograma.ro despre corespondența lui George Maior interceptată de hacker-ul Guccifer.

Cererea îi aparține unui personaj obscur care nu e menționat nici măcar în articol, ci doar în corespondență.

De asemenea, Tribunalul a dispus ca România Curată să șteargă de pe internet alte două articole, inclusiv unul despre un subiect independent care face doar trimitere tangențială la articolele în cauză, partea a doua dintr-o serie de trei!

Când au fost publicate articolele, eu nici măcar nu lucram la România Curată”, a scris Lucian Davidescu, autorul articolelor.

„Din ce știu, este fără precedent ca articole de presă să fie suprimate complet prin decizie judecătorească. Și, după cum am arătat în concluziile depuse, neconstituțional: Art. 30 alin(2) - Cenzura de orice fel este interzisă.

Deci, un litigiu se poate teoretic solda cu orice - dezmințiri, scuze, despăgubiri, pușcărie, amendă, bătaie, orice, dar retragerea nu!

De asemenea, eu și România Curată suntem obligați să plătim în solidar despăgubiri de 10.000 de euro plus cheltuieli de judecată de alte aproape 2.000 către reclamant, un oarecare Mircea Cotoroș, cândva omul lui Sebastian Ghiță la Bruxelles, care apare menționat în corespondența trimisă către George Maior și făcută publică de Guccifer.

Mergem în apel și recurs dacă e nevoie, articolele stau acolo până la o sentință definitivă și vor fi puse la loc, dacă e cazul, după decizia CEDO”, a precizat Lucian Davidescu.

În 2014, sunt făcute publice e-mailurile din conturile sparte de Marcel Lehel Lazăr/Guccifer.

Într-unul dintre apare un mesaj de la Nelu Neacșu, un român din Belgia, despre cum Sebastian Ghiță ar fi încercat să creeze o rețea de dat șpagă direct la Bruxelles, potrivit lui Lucian Davidescu.

Jurnalistul a arătat că Gucciffer a prezentat o corespondență inițiată de Mircea Cotoroș către colaboratorii săi, în care omul se plânge că a fost „trimis la cules mure” și le cere colaboratorilor „să-și întindă antenele”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.