Trei dealeri au fost arestați de BCCO după ce au vândut droguri unor minori. Le cereau sute de lei

DE Alin Crișan | Actualizat: 15.11.2023 - 21:08
Trei dealeri au fost arestați de BCCO după ce au vândut droguri unor minori. Le cereau sute de lei - Foto: IPJ Alba

Trei persoane din Alba au fost arestate preventiv miercuri, după ce s-a stabilit că în perioada 2022-2023 au vândut droguri cu sute de lei unor minori cu vârsta între 13 și 17 ani.

SHARE

Trei persoane din Alba au fost arestate preventiv miercuri, la o zi după ce au fost reţinute de procurorii D.I.I.C.O.T., pentru că ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc, precum şi substanţe psihoactive, către consumatori, inclusiv minori, din municipiul Alba Iulia şi localităţile învecinate.

Trei dealeri au fost arestați de BCCO după ce au vândut droguri unor minori. Le cereau sute de lei

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat marţi 8 percheziţii domiciliare în judeţul Alba, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe plicuri cu substanţă cristalină (drog de mare risc), o cantitate de masă vegetală, telefoane mobile, cântare de mare precizie, grindere şi alte obiecte folosite la porţionare, ambalare şi consum, precum şi suma de 200 de euro.

Citește și: Supravegheat cu brățară electronică, a vândut droguri, apoi a distrus dispozitivul ca să scape

Un număr de 26 de persoane au fost audiate de procurori, în calitate de martor.

Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea a trei inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

"S-a reţinut că, în perioada 2022-2023, inculpaţii au comercializat droguri de risc şi mare risc, precum şi substanţe psihoactive (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal, 2-MMC), cu sume cuprinse între 50 şi 700 lei, către consumatori, inclusiv minori cu vârste între 13 şi 17 ani, din municipiului Alba Iulia şi localităţile învecinate", arată D.I.I.C.O.T..

În cursul zilei de miercuri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pe o durată de 30 de zile.

Citește și: Atac armat al traficanților de droguri. Cel puțin 11 polițiști au fost uciși de „sicario” mexicani

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi ai Poliţiei Municipiului Alba Iulia, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, precum şi al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile "Regele Ferdinand I" Târgu Mureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te