Trei asistente şi 13 pacienţi de la Secţia de Boli Interne a SJU Buzău, confirmaţi cu coronavirus

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 27.05.2020 - 21:07

Secţia de Boli Interne a Spitalului Judeţean Buzău a devenit focar de coronavirus după ce trei cadre medicale şi 13 pacienţi internaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

SHARE

"Am demarat din nou o anchetă în secţia de Boli Interne, având în vedere că deja ne aflam în evoluţia unui focar care nu fusese închis pentru că nu trecuseră cele 14 zile de la depistarea primului caz. Am recoltat probe de la personal şi pacienţi, un număr de 40 de teste. În seara zilei de marţi, am aflat rezultate şi 13 teste au fost pozitive pentru pacienţi şi încă 3 pentru cadrele medii (asistente şi infirmiere). S-a decis internarea celor pozitivi în spitalul tampon din Râmnicu Sărat. Am făcut urgent, împreună cu conducerea Spitalului Judeţean, un plan de măsuri care, pe lângă internarea acestor pacienţi, a mai vizat şi unele mişcări pentru a putea realiza o dezinfecţie terminală, corectă, repetitivă cu substanţe schimbate, a acestei Secţii de Boli Interne”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău.

După confirmarea celor 16 cazuri în Spitalul Judeţean Buzău, Secţia de Boli Interne a fost închisă până luni, iar bolnavii care arau internaţi vor fi mutaţi, la acelaşi etaj, pe Secţia de Nutriţie.

"Ne-am pus problema suspendării activităţii pe trei zile a secţiei şi doar atât pentru că este singura secţie a judeţului în această perioadă unde se pot interna cazurile mai grave, care necesită chiar tratament de terapie intensivă şi atunci, cu ajutorul Secţiei de Nutriţie care, având la acest moment internaţi puţini şi nu cazuri grave, a înţeles că poate externa aceşti pacienţi. Pregătim secţia prin dezinfecţie, urmând ca pacienţii care în mod normal ar fi trebuit internaţi la Boli Interne să fie, de fapt, internaţi doar pe perioada acestor trei zile la Secţia de Nutriţie. Celelalte cazuri vor fi din nou tratate la deschiderea Secţiei de Boli Interne, luni”, a mai declarat medicul Carmen Scântei.

Pe lângă cele 16 cazuri, mai există un caz confirmat la Buzău, un bărbat care a fost internat iniţial în Secţia de Pneumoftiziologie, iar testul a arătat că este infectat cu Covid-19.

Astfel, judeţul Buzău raportează miercuri 181 de cazuri de la începutul epidemiei, din care 56 de persoane au fost declarate vindecate şi externate.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -