Teodosie: Vom face un nou referendum pentru familie. În 2018, s-a mințit că va fi grațiat Dragnea

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.01.2021 - 21:04
Teodosie și fostul primar PSD Radu Mazăre / Constanta de Azi

Teodosie a anunțat că va fi organizat un nou referendum pentru familie.

SHARE

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat, în premieră, că Biserica va organiza un nou referendum pentru familie, după eșecul celui din 2018, în care PNL și PSD au promis că se vor implica, dar au refuzat, în cele din urmă, să o mai facă, iar USR a militat împotriva lui, spunând că se urmărește grațierea lui Liviu Dragnea!

Ierarhul a precizat, joi seara, în emisiunea ”Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea, că s-a dorit ca referendumul din 2018 să nu treacă și s-a creat confuzie intenționat, legând referendumul de politic.

”Oricum, trebuie să facem referendum pentru familie, că nu a trecut timpul.

Sigur, a fost o confuzie totală. S-a dorit să nu se înțeleagă, au fost discuții politice, s-a dat în derizoriu. Că nu organizăm noi, nici politicienii, nici Biserica... Dacă va mai fi o oportunitate, și va fi! pentru familie, noi ne vom implica, Biserica, pentru că familia ține de biserică. Biserica este cea care apără familia și drepturile familiei și cele ce sunt morale în societatea noastră”, a spus ÎPS Teodosie, citează stiripesurse.ro.

În octombrie 2018, Referendumul pentru redefinierea familiei eşua. Contestatarii lui Liviu Dragnea arată din nou cu degetul spre preşedintele PSD. Social-democraţii fideli liderului au găsit însă alţi responsabili, printre care... Biserica și poporul român, care n-a mers la vot.

Referendumul de 2 zile pe tema redefinirii familiei în Constituţie nu a atras suficient electorat.

La închiderea urnelor, prezenţa în ţară a fost de puțin peste 20%. Cu alte cuvinte, au votat doar puţin peste 3,7 milioane de alegători. Ar fi fost necesare 6 milioane de voturi pentru ca această consultare populară – care a costat mai mult de 35 de de milioane de euro – să fie declarată validă.

În prealabil, totuși, actuala legislatură a coborât pragul de validare a unui referendum de la 50 la 30%.

 
Dorit insistent de Coaliţia pentru Familie, referendumul a fost promovat intens în biserici de preoţi, invocând cu orice prilej un presupus pericol din partea minorităţilor sexuale. Actualul cod civil nu permite, totuşi, căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie se plângeau, duminică seară, de politizarea excesivă a iniţiativei, ceea ce ar fi dus la acest eşec, scrie EuropaFM.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.