Portalul "Kununu" a analizat piața muncii și a identificat cinci astfel de locuri de muncă în Germania.
Țara care oferă locuri de muncă „plătite regește”. Românii sunt intens curtați de angajatori
Specialiștii în reciclare și managementul deșeurilor pot câștiga foarte bine, însă această meserie necesită câteva „sacrificii” precum trezirea devreme și lucrul în echipă, uneori în mașini cu un total de trei persoane.
Cu un permis de conducere de camion, se pot obține salarii mai mari, iar la începutul carierei, se pot ajunge la un salariu mediu brut anual de aproximativ 44.300 euro. Cei cu experiență în domeniu pot câștiga lejer și 52.400 euro pe an.
Citește și: „Avem nevoie disperată de muncitori”. Țara care cere ajutorul românilor. Ce meserii se caută?
O altă profesie bine plătită, dar nepopulară printre străini, este cea de operator de pompe funebre. Această meserie necesită un grad ridicat de empatie, stabilitate emoțională și abilități organizatorice, iar câștigurile pot ajunge până la 43.900 euro, în funcție de experiența profesională.
Măcelarii pot câștiga un salariu mediu de 32.500 euro. Totuși acest salariu poate crește ușor la aproximativ 49.200 euro pe an, în cazul angajaților experimentați. Această meserie rezistă foarte bine în ciuda dezvoltării continue a tehnologiei în domeniu, potrivit merkur.de.
Citește și: Au vrut Brexit: legumele și fructele din Marea Britanie putrezesc pe câmp. Nu are cine să le culeagă
Planificatorii TV au oportunitatea de a câștiga sume mari, inclusiv până la 81.900 euro pe an, însă salariile în această profesie variază semnificativ în funcție de angajator și experiența profesională.
În Biserică, există oportunități de câștiguri bune, în special pentru preoți și pastori. Pastorii pot câștiga în jur de 86.000 euro pe an, iar la începutul carierei pot avea un salariu de aproximativ 36.200 euro. Cu toate acestea, pregătirea necesară pentru a deveni pastor implică opt ani de studiu și, bineînțeles cunoașterea limbii germane, potrivit ziarulromanesc.de.
Deși aceste locuri de muncă sunt bine plătite, ele continuă să rămână nepopulare din diverse motive printre muncitorii germani. Angajatorii au înțeles acest lucru și caută tot mai mult forță de muncă calificată din România, întrucât este binecunoscut la nivel european faptul că românii sunt muncitori foarte buni, conștiincioși și rapizi.