Suceava. Femeie arestată pentru trafic de influență pe Facebook. 800 de euro pentru un permis auto

DE Elena Andrei | 26.08.2020 - 17:29

O femeie a fost arestată preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Suceava pentru trafic de influenţă pe Facebook.

SHARE

Aceasta şi-a creat mai multe conturi false pe Facebook şi a solicitat bani fie pentru restituirea unui permis de conducere, fie pentru o intervenţie chirurgicală sau pentru a ajuta o mamă cu fiul bolnav să aibă parte de tratament într-o clinică medicală din Viena.

Anchetatorii au precizat că în perioada 3 – 7 aprilie, femeia şi-a creat mai multe conturi false pe Facebook, într-unul pretindea că este bărbat şi lucrează la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, iar în altul că este femeie, angajată tot la Serviciul Rutier şi este colegă cu bărbatul respectiv. Ea a avut astfel mai mult discuţii telefonice şi în mediul virtual, în cadrul aplicaţiilor Facebook şi Whatsapp cu o femeie căreia i-a cerut să-i dea 800 de euro pentru a-i da înapoi permisul de conducere care îi fusese suspendat din luna decembrie 2019 în urma unui accident rutier. Femeia i-a transmis suma cerută, în zilele de 6 şi 7 aprilie, prin intermediar.

Peste câteva zile, femeia o abordează din nou pe persoana care aştepta restituirea permisului de conducere şi îi spune că are nevoie să îi împrumute 3.000 de lei deoarece mama ei ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.

“Inculpata i-a spus acesteia, în mod fals şi mincinos, în cadrul mai multor conversaţii, că are nevoie urgentă de aceşti bani pentru că mama sa s-ar fi aflat în stare gravă şi ar fi necesitat urgent o intervenţie medicală costisitoare, la inimă, care urma să fie efectuată în municipiul Cluj, precizând că îi va restitui banii de îndată”, se arată în comunicat. Astfel, pe data de 9 aprilie, ea a primit suma de 3.000 de lei pe care a refuzat să o mai restituie.

O faptă similară a făcut această femeie şi în perioada 15 martie – 7 aprilie 2020. Ea a aflat că o mamă are copilul bolnav şi s-a oferit să o ajute. Femeia a abordat persoana respectivă pe Facebook, a pretins că este bărbat care lucrează la Serviciul Rutier şi că doreşte să se implice în a-i facilita efectuarea unor intervenţii chirurgicale pentru copilul în vârstă de două luni, grav bolnav, la o clinică din Viena.

Femeia a prezentat chiar şi adeverinţă falsă pe care scria „atestare juridică poliţist”, iar apoi a contact-o pe mama copilului bolnav pe un alt cont fals de Facebook, în care pretindea că este mama poliţistului şi că acesta va face tot posibilul să o ajute. De asemenea, ea a prezentat şi conversaţii pe aplicaţia Whatsapp cu un pretins medic ori un pretins poliţist, persoane fictive, care i-ar fi facilitat intervenţiile medicale asupra copilului bolnav.

Femeia a cerut în prima fază suma de 2.000 de lei, pe care a primit-o prin transfer bancar pe data de 16 martie, iar a mai solicitat şi a primit în numerar de la mama copilului sume de sumele de 1000 euro şi 3000 lei, primite în perioada 17 martie – 17 aprilie. Prima suma ar fi urmat să reprezinte contravaloarea intervenţiei medicale, iar a doua ar fi fost un împrumut pentru achitarea avansului unui apartament din municipiul Bistriţa, unde cele două femei urmau să locuiască împreună, au mai precizat procurorii.

Din sumele respective, mama copilului a recuperat până în prezent 2500 de lei şi 50 de euro.
Femeia arestată are antecedente penale, fiind condamnată anterior pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, comise prin acelaşi mod de operare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te