Strategia digitală - #2019 IT&C SUMMIT

DE Newsweek România | Actualizat: 03.05.2019 - 21:26

Newsweek România organizează pe 8 mai, la București, o dezbatere națională pe tema securității cibernetice, a infrastructurii critice și a noilor tehnologii în afaceri.

SHARE

Creșterea accelerată a utilizării internetului și a rețelelor de date, precum și a comerțului online, reprezintă nu doar o uriașă oportunitate de afaceri, ci și o provocare de afaceri.

Migrarea către mediul digital a serviciilor vine la pachet cu probleme de siguranță a operațiunilor efectuate, atât pentru consumatorul final, cât și pentru companii sau pentru stat.

Mai multe detalii și programul complet pot fi găsite aici.

Este de așteptat ca, în următorii zece ani, instituțiile statului și agenții economici să aloce de două ori mai mult timp pentru a se apăra împotriva atacurilor cibernetice.

Odată cu transpunerea în legislația națională a binecunoscutei Directive NIS, prin Legea 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice, toate companiile furnizoare de servicii esențiale pentru populație trebuie să reducă riscurile de atac cibernetic și să ia măsurile tehnice necesare. Iar asta înseamnă bugete mărite pentru investiții în sisteme și servicii de securitate cibernetică. 

#2019 IT&C Summit, organizat de Newsweek România, aduce la aceeași masă de dezbateri pe toți actorii implicați în siguranța cibernetică din țara noastră: Ministerul Comunicațiilor și Societății  Informaționale, CERT –RO, companii care oferă servicii de securitate cibernetică și companii care folosesc astfel de servicii și pentru care protejarea în mediul online are importanță strategică.

Se va discuta despre strategia digitală europeană post 2020, dar și despre Inteligența Artificială ca potențial pentru dezvoltarea afacerilor, comunităților și pentru îmbunătățirea calității vieții.

Vor fi prezentate direcții strategice propuse de cele mai importante companii din domeniu și noi trenduri în serviciile de IT&C pentru business.

Agenda evenimentului

Panel 1: Cadrul juridic și instituțional dat de Legea 362/2018

Sunt suficiente măsurile și mecanismele stabilite pentru asigurarea unui nivel ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice?

Cum asigurăm cooperarea dintre mediul privat și administrație pentru ridicarea nivelului de securitate cibernetică?

Cum afectează noua lege de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice companiile importante din industrie? Cât de pregătite sunt organizațiile publice și private să facă față amenințărilor cibernetice actuale?

Panel 2: Cum răspunde mediul privat la provocările cibernetice? Proiecte majore și tehnologii folosite

Obligațiile companiilor vizate de
Legea 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice: utilități, transporturi, sectorul financiar, sănătate, furnizori de servicii digitale (piețe online, motoare de căutare online, servicii de cloud computing, hosting etc). 

Panel 3: Care va fi impactul OUG 114 asupra serviciilor oferite de societățile din domeniul telecom?

Soluții de ultimă generație pentru securitate cibernetică și noi tehnologii IT&C adaptate noilor trenduri de dezvoltare digitală. Sunt operatorii telecom pregătiți pentru a face față provocărilor noilor riscuri de securitate cibernetică? Tehnologia 5G va aduce riscuri suplimentare?

Panel 4: Potențialul Inteligenței Artificiale în dezvoltarea afacerilor, comunităților și pentru îmbunătățirea vieții

Cum poate România să fructifice oportunitatea dezvoltării tehnologiilor? Direcții strategice propuse de cele mai importante companii din domeniu.

Prezentarea primei versiuni a Strategiei de Țară pentru Inteligența Artificială propusă de mediul de afaceri

Panel 5: Avem proiecte care să coaguleze mediul academic și de cercetare, companiile, administrația locală și centrală și societatea pentru a aduce valoare suplimentară?

Specialiștii români din Diaspora pot contribui? Cum putem genera proiecte educaționale care să aibă impact pozitiv pe termen lung?

Prezentarea primei versiuni a Strategiei de Țară pentru Inteligența Artificială propusă de mediul de afaceri.

Mai multe detalii și programul complet pot fi găsite aici.


________________________________

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te