Sorina Pintea: „Cred că suntem un popor de infractori”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.05.2019 - 13:17
Sorina Pintea, alături de premierul Viorica Dăncilă și Rovana Plumb, care deschide lista PSD la europarlamentare. Sursa foto: Facebook Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, în cadrul unei dezbateri despre mita din sistemul medical, că faptul că românii protestează atunci când sunt majorate amenzile arată că „suntem un popor de infractori”.

SHARE

UPDATE: Sorina Pintea susține într-un interviu pentru Europa Liberă că afirmația sa că „suntem un popor de infractori” nu este una „gravă”, ci doar una „nefericită”. Declarația sa referitoare la poporul român a fost făcută marți la o dezbatere despre șpăgile din spitale.

E adevărat, am greșit spunând într-un moment de dezamăgire față de unele măsuri pe care doresc să le susțin. Este vorba de publicarea unui act normativ pe site-ul Ministerului Sănătății prin care propunem majorarea amenzilor pentru nedeclararea infecțiilor asociate actului medical, pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

În urma publicării acestor propuneri de modificare, am fost frecvent atacată, că doresc să majorez amenzile, că nu este normal ce se întâmplă și atunci am spus în felul următor: «parcă am fi un popor cu mentalitate de infractor». Cum să nu dorim asta? Adică dacă ne dorim asta, dacă ne dorim curățenie, dacă dorim să nu avem infecții, am observat că singurele măsuri sunt acestea coercitive pentru că altfel nu se întâmplă nimic”, a explicat ministrul Sănătății.

_______________________

„Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în UPU. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a declarat Sorina Pintea, la o dezbatere organizată de platforma Inclusiv. 

Citește și: Grotesc: la Fundeni, în așteptarea ministrei Pintea, pacienți scoși pe holuri cu bagaje și pijamale

Urmăriți aici declarația, de la minutul 08.25. 

Sorina Pintea se află într-o campanie de spălare a imaginii, cu controale în spitale și constatarea generală că lasă de dorit condițiile din spitale. Cel mai recent, a efectuat o vizită la Spitalul Județean Cluj, unde a constatat că „imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală”. 

România se confruntă, în acest moment, cu trei epidemii: de gripă, care a făcut peste 150 de morți, de rujeolă, cu 63 de morți - cea mai recentă victimă, un copil de doi ani și de meningită. Marți, Pintea a postat pe contul său de Facebook imagini de la o vizită la Țăndărei, anunțând că a decis continuarea parteneriatului cu UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății privind campania de vaccinare a populației, „pentru că numărul cazurilor de rujeolă a crescut foarte mult în ultima perioadă”. 

Pintea, în vizită la Spitalul Județean Cluj. Foto: Facebook Sorina Pintea 

Citește și: Numărul morților din cauza gripei, în creștere. Pintea își spală imaginea cu vizite în spitale

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te