SONDAJ 53% dintre copii nu sunt conştienţi că există pericole în mediul online

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.10.2020 - 12:44
19% dintre copii care au fost agresaţi pe internet spun că nu au discutat niciodată cu nimeni despre ceea ce au păţit. / Foto: teiss.co.uk

Mai mult de jumătate dintre copii (53%) nu sunt conştienţi de faptul că există pericole în mediul online, în timp ce 19% dintre cei care au fost agresaţi pe internet susţin că nu au discutat niciodată cu cineva despre ce au păţit, arată un studiu întocmit de ISRA Center.

SHARE

"Educaţia, protecţia şi sănătatea copiilor reprezintă priorităţi pentru orice părinte. În mod cert, pandemia a generat noi preocupări pentru aceştia, fiind nevoiţi să găsească varianta echilibrată dintre a le oferi copiilor educaţie, alternative de petrecere a timpului liber şi serviciu. Dar responsabilităţile părinţilor nu se limitează la perioada dificilă prin care trecem, şi nici nu au început cu aceasta.

Lipsa informării părinţilor despre pericolele online care pot traumatiza copiii, inexistenţa unei comunicări deschise şi sincere cu aceştia despre prietenii, preocupările şi pasiunile lor, accesul neîngrădit la tehnologie şi internet, au făcut din copii cetăţeni digitali care suferă din cauza abuzurilor online şi care rar vorbesc despre traumele prin care trec.

Minorii care sunt online şi au conturi de socializare pe diverse platforme gratuite ar trebui să fie conştienţi atât de oportunităţi, căci tehnologia şi internetul au un rol esenţial în societatea actuală, dar şi de capcane", se menţionează în concluziile cercetării.

Rezultatele sondajului ISRA Center relevă faptul că 53% dintre copii nu sunt conştienţi că există pericole online, iar dintre cei care spun că au fost agresaţi 42% afirmă că au ales să discute cu prietenii, colegii sau cu alte persoane, ascunzând părinţilor prin ce au trecut.

Totodată, 19% dintre copii care au fost agresaţi pe internet spun că nu au discutat niciodată cu nimeni despre ceea ce au păţit.

Sondajul de opinie Kids Security a fost realizat de ISRA Center pentru Telekom Romania, în perioada 17 - 27 august 2020, pe un eşantion naţional reprezentativ de 1.000 de respondenţi, dintre care 200 de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani. Culegerea datelor s-a realizat telefonic şi online.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.