Șoferul drogat și băut care a ucis o femeie și a lovit 5 mașini parcate în Ilfov e fost șef al BCCO

DE Alin Crișan | Actualizat: 04.09.2023 - 20:25
Mașină accidentată - Foto: Facebook/ Imagine cu caracter ilustrativ

Șoferul băut și drogat care a accidentat două femei, dintre care una a murit, şi a lovit cinci autoturisme parcate, la Popeşti Leordeni, a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, conform parlamentarului Dumitru Coarnă.

SHARE

„Este fost polițist, colonel în rezervă. Nu o să-i spun numele. A fost șef la BCCO București, fost șef de cabinet al ministrului Dejeu (n.r. - Gavril Dejeu, ministru de Interne în perioada 1996-1999). Din informațiile mele, se pare că avea probleme cu alcoolul de mult, a fost transferat la un moment dat.
Avea probleme încă de când era activ, s-a pensionat în 2015-2016. A fost un protejat al sistemului.

Șoferul drogat și băut care a ucis o femeie și a lovit 5 mașini parcate în Ilfov e fost șef al BCCO

Am lucrat foarte mulți ani în sistem și sunt dezamăgit. Știu cum se procedază, cum se venea cu influențe în dosarele penale. Eu făceam sesizări, plângeri, denunțuri, dar sistemul nu cercetează”, a spus parlamentarul Dumitru Coarnă, care din 2011 și până în 2020 a condus Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne.

Conform Poliției Județene Ilfov, bărbatul are 59 de ani. Accidentul a avut loc duminică, pe o stradă din Popești Leordeni.

Ce spune Poliția

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov a anunțat că în urma accidentului rutier au fost rănite două femei în vârstă 51 şi 56 de ani. Victimele au fost transportate de către echipajele medicale la două unităţi spitaliceşti, însă ulterior femeia în vârstă de 56 de ani a decedat.

Şoferul, un bărbat de 59 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat, şi, respectiv cu aparatul drug test, care a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive. El a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Bărbatul a susţinut că, după producerea accidentului şi până la sosirea echipajelor de poliţie, a fost lovit de mai multe persoane pe fondul accidentului rutier.

Citește și: Grigore Gheba, profesorul de mate' al României, moare în urmă cu 14 ani uitat de toți elevii lui

Magistraţii Judecătoriei Cornetu au emis, duminică după amiază, mandat de arestare preventivă pe numele şoferului.

În faţa instanţei de judecată apărătorul acestuia a formulat cerere de aplicare a măsurii preventive a arestului la domiciliu, însă completul de judecată a respins solicitarea, ca fiind neîntemeiată, se arată în încheierea de şedinţă publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Mandatul de arestare preventivă este valabil până pe data de 2 octombrie. Soluţia Judecătoriei Cornetu nu este definitivă, iar bărbatul acuzat de producere accidentului a formulat deja contestaţie cu privire la decizia privind arestarea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te