Slobozia întră în carantină pentru 14 zile, din noaptea de joi spre vineri

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 12.11.2020 - 15:46
Catedrala Episcopală din Slobozia, Ialomița/FOTO: Planiada

Slobozia, orașul reședință de județ al Ialomiței, va intra în carantină de la miezul nopții de joi spre vineri. Rata de infectare în acest oraș a depășit 7 la mia de locuitori. Aceeași măsură a mai fost luată și pentru reședințele de județ Zalău și Baia Mare.

SHARE
Anunțul Prefecturii Ialomița:

Prin Ordinul Comandantului Acțiunii, dl. Raed Arafat, se instituie carantinarea municipiului Slobozia începând cu data de 13.11.2020, ora 00.00.

Această decizie presupune că din această noapte, de la miezul nopții, municipiul Slobozia se află în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Propunerea CJSU prevedea urmărtoarele restricții:

Este interzisă intrarea și ieșirea din localitate pe alte căi decât drumurile naționale și județene.

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate și prevăzute în declarația pe propie răspundere.

Este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință și locul desfășurării activității profesionale și înapoi.

Este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităților de bunuri în interes profesional.

Este permisă deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată.

Sunt permise deplasările scurte în zona din jurul locuinței legate de activitatea fizică individuală, cât și pentru nevoile animalelor de companie.

Este permisă deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat.

Este permisă deplasarea pentru activitățile agricole.

Este permisă deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei locuințe din afara localității, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obținerea unor drepturi.

Este permisă participarea la programe sau proceduri de tratament.

Este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: îngrijirea/însoțirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreținere, asistența persoanelor vârstnice.

Este permisă deplasarea pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală.

Este permisă tranzitarea zonei carantinate de către persoane din afara localității, fără a opri în interiorul orașului.

Este necesară completarea unei declarații pe propia răspundere din care să reiasă motivul deplasării atât pentru interiorul localității, cât și pentru ieșirea din localitate.

Pentru deplasarea în interes profesional, cetățenii sunt obligați să prezinte personalului autorităților abilitate legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propia răspundere.

Pentru deplasarea în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte personalului autorităților abilitate o declarație pe propia răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propia răspundere trebuie să conțină numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/locul activității profesionale, motivul deplasării, data și semnătura.

Este interzisă circulația și formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleași familii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te