Sindicatul Europol: S-a înregistrat primul deces de coronavirus în Poliţia Română

DE Valentin Mirică | Actualizat: 14.06.2020 - 18:11
Foto: news.ro

Sindicatul Europol anunţă primul deces de coronavirus înregistrat în Poliţia Română, fiind vorba despre şeful de post din Ipoteşti, judeţul Olt. Poliţistul, în vârstă de 49 de ani, a fost internat în spital încă din 28 mai, iniţial la Slatina, apoi la Caracal şi la București.

SHARE

”În vremea pandemiei, când virusul ucigaş face ravagii, Poliţia Română este lovită de primul deces. Colegul nostru Alexandru Gibea, şeful Postului de Poliţie Ipoteşti, Secţia 4 Poliţie Rurală Coteana din cadul IPJ Olt, în vârstă de 49 ani, a murit ieri”, a anunţat, duminică, Sindicatul Europol, citat de news.ro.

Sursa citată a precizat că, iniţial, poliţistul a fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal.

”Săptămâna trecută el a fost transferat la Bucureşti după ce starea de sănătate s-a înrăutăţit, fiind transportat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase„Matei Balş” la Terapie Intensivă. Aseară, inima acestuia a încetat să mai bată din cauza complicaţiilor apărute, acesta suferind şi de alte afecţiuni acumulate de-a lungul carierei”, au mai transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, poliţistul fusese confirmat cu noul coronavirus alături de ajutorul său, iar la o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un alt coleg din cadrul Postului de Poliţie Brebeni, cu care efectuase acţiuni comune.

Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus şi soţia şi fiica acestuia, cât şi soţia ajutorului şefului de post din Ipoteşti.

”Aceasta nu poate fi decât o dovadă destul de clară că poliţiştii, prin natura misiunilor pe care le desfăşoară, sunt expuşi la a fi infectaţi cu acest tip de virus, în timp ce MAI încearcă să ascundă cifrele cu poliţişti infectaţi, aceste informaţii nefiind date publicităţii. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, poliţiştii nu au fost luaţi în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii aflate în prima linie”, au mai precizat sindicaliştii.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 16 noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.