Polițista care l-a lăsat pe Victoraș Micula în baza de date a MAI, achitată de magistrați. De ce?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.09.2024 - 14:25
Polițista care l-a lăsat pe Victoraș Micula în baza de date a MAI, achitată de magistrați. De ce? - Foto: Facebook/ Camelia Maria Erdei
Polițista care l-a lăsat pe Victoraș Micula în baza de date a MAI, achitată de magistrați. De ce? - Foto: Facebook/ Camelia Maria Erdei

Polițista care l-a lăsat pe Victoraș Micula în baza de date a MAI, achitată de magistrați. Cum au motivat judecătorii decizia lor? Conform acestora, faptele fie nu sunt incriminate de legea penală fie a intervenit prescrierea

SHARE

Polițista Camelia Maria Erdei, care i-ar fi dat lui Victoraș Micula acces la baza de date a Ministerului de Interne, a fost achitată de magistrați. 

Judecătorii spun că faptele de care este acuzată nu sunt incriminate de legea penală. Mai mult, în unele cazuri, a intervenit și prescrierea răspunderii penale. 

Sexy polițista care l-a lăsat pe Victoraș Micula în baza de date a MAI, achitată de magistrați

Polițista, agent șef adjunct în cadrul Poliției Municipiului Oradea, ar fi verificat în baza de date mai multe persoane. Totul în interes propriu. 

Probabil că nu s-a gândit că face ceva ilegal. Astfel că a accesat baza de date pentru a-și ajuta o cunoștință dornică să găsească rudele soţului ei, adoptat.

La rugămintea iubitului a căutat informaţii despre şeful acestuia şi despre un coleg de serviciu cu care intrase în conflict, dar şi despre o şoferiţă care parcase pe locul lui şi pe care voia s-o caute ca s-o ia la rost. 

De asemenea, le-a verificat și pe colegele iubitului ei dar și pe unele vedete. 

Citește și: Sexy polițista care l-a lăsat pe Victor Micula în baza de date le spionase și pe colegele iubitului

În total, ar fi comis 11 infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, dintre care 2 în formă continuată, plus încă 2 infracţiuni de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. 

Cu toate acestea, judecătoarea Georgeta Ciungan a decis, însă, să o achite pe Erdei, considerând că faptele de acces ilegal la un sistem informatic reținute nu sunt prevăzute de legea penală. 

În acest sens, magistrata a indicat, ca jurisprudență, hotărâri din  State Unite, deși legislația și sistemul juridic de acolo sunt complet diferite de cele de aici, scrie ebihoreanul.ro.

Cea mai ciudată a fost compararea lui Erdei cu judecătorii care accesează sistemul informatic EMAP „pentru a vedea din curiozitate o soluție sau pentru a căuta jurisprudență în interes personal”.

Citește și: Deghizat în polițist, copilul miliardarului Micula a descins cu mascații la un rival în afaceri

Ce a căutat Victoraș Micula în baza de date a MAI?

Poliţista a fost inculpată în decembrie 2020 alături de Victor Micula şi de trei colegi ai ei - Ovidiu Vaida, Claudiu Rengle (între timp pensionat) şi Alin Zanca, pe care Micula i-a transformat în slugi personale.

În acea anchetă, Camelia Erdei a fost acuzată de acces ilegal la sistemul informatic, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu şi complicitate la acces ilegal la sistemul informatic: în primăvara lui 2018, profitând că lucra la Serviciul Dispecerat şi Supraveghere Video, i-a oferit lui Micula datele personale ale unui tânăr cu care afaceristul intrase în conflict, iar apoi l-a lăsat să utilizeze de unul singur baza de date secretă.

Citește și: Fiul miliardarului Micula, din sfidător, a devenit „informator”. Surpriza din dosarul lui Victoraș

Ca atare, Micula şi-a căutat propriile date, ale părinţilor, ale unor cunoştinţe şi ale altor VIP-uri, precum Codin Maticiuc ori cântăreaţa de muzică populară Vlăduţa Lupău, căsătorită cu fiul fostului şef al BCCO Cluj, Toma Rus.

Procurorii au arătat la acea vreme că  aceasta a ignorat cu bună ştiinţă şi repetat toate regulile care o obligau să folosească programul informatic al MAI doar în interes de serviciu şi să păstreze confidenţialitatea datelor. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te