Senatul a votat pentru majorarea sumei de achiziţionare de laptopuri şi tablete pentru școlari

DE Elena Andrei | Actualizat: 21.09.2020 - 20:22
sursă europafm

Senatul a trecut peste propunerea Guvernului, votând un amendament de majorare a sumei pentru achiziţionarea de laptopuri şi tablete pentru uz şcolar, de la 100 la 150 de milioane de euro. Prevederea e inclusă în OUG 144/2020 și urmează să fie votată și în Camera Deputaţilor.

SHARE


În cadrul acestei Ordonanţe sunt reglementate unele măsuri de sprijin decontate din fonduri externe nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Competitivitate şi a Programului Operaţional Infrastructura Mare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor didactice aferente anului şcolar 2020/2021 în cadrul procesului educaţional pentru elevi/studenţi şi pentru cadrele didactice în contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-Cov2.

Ordonanţa are ca scop crearea condiţiilor adecvate desfăşurării activităţilor didactice în contextul pandemiei prin achiziţionarea de echipamente, dispozitive electronice mobile, în principal de tipul tabletelor pentru uz şcolar, necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul online, precum şi achiziţionarea de echipamente de protecţie medicală, dezinfectanţi şi containere mobile sanitare.

În forma amendată de Senat, Ordonanţa a fost completată cu prevederea potrivit căreia se aprobă achiziţionarea de laptopuri şi nu doar de tablete, cum era prevăzut în forma Guvernului, care propunea o sumă de 100 de milioane de euro.

„Se aprobă achiziţionarea de tablete/laptopuri pentru uz şcolar cu acces la internet necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul online în limita a 150 de milioane de euro, din care contribuţia Uniunii Europene este de 131.250.000, iar contribuţia naţională este de 18.750.000 euro. Finanţarea achiziţiei echipamentelor IT mobile de tip tabletă/laptopuri pentru uz şcolar se acordă unităţilor şcolare prin granturi din fonduri externe nerambursabile până la valoarea de 200 de euro/tabletă, respectiv 500 euro/laptop pentru uz şcolar. În valoarea de achiziţie a tabletelor laptopurilor pentru uz şcolar vor fi incluse şi cheltuielile cu abonamentul lunar la internet pentru o perioada de minimum 24 de luni”, se arată în forma Ordonanţei amendate de Senat.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.