Șeful Poliției Române admite că s-a întâlnit noaptea pe ascuns într-o biserică cu Duduienii

DE Alexandru Pop | 27.08.2020 - 15:26
Liviu Vasilescu/FOTO InquamPhotos/Octav Ganea

Șeful Poliției Române, chestorul principal Liviu Vasilescu, a recunoscut public că s-a întâlnit pe ascuns în toiul nopții, într-o biserică, cu liderii clanului Duduianu, înainte de înmormântarea liderului grupării, Florin Mototolea, zis "Emi Pian".

SHARE

Chestorul Liviu Vasilescu a organizat o conferință de presă în care și-a pus cenușă în cap după ce șeful statului, președintele Klaus Iohannis, le-a cerut oficialilor din Ministerul Afacerilor Interne să ofere explicații clare și publice cu privire la întâlnirea de taină dintre șefii Poliției Române și interlopii din clanul Duduianu.

Întâlnirea secretă a fost făcută publică de Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, care a susținut că a avut o întâlnire de taină, în noaptea de 8 spre 9 august, într-o biserică din București, cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, pentru a negocia condițiile de înmormântare ale fratelui său.

Chestorul principal Vasilescu: „Am făcut un demers absolut legal”

În cadrul conferinței de presă susținute în fața sediului Poliției Române, chestorul principal Liviu Vasilescu a declarat că operațiunea în urma căreia s-a întâlnit cu interlopii din clanul Duduianu a fost una oficială a Poliției Române.

A fost o operațiune oficială a Poliției Române pentru a asigura prin toate mijloacele legale siguranța cetățeanului. Această abordare a situației pe care am avut-o, și atât de contestată de mulți, a condus la un rezultat bun pentru că acum nu avem alte victime și imagine cu sute de persoane și un potențial scandal în stradă care ar fi făcut mult rău nu doar Poliției Române, ci și imaginii României. Pentru mine, sănătatea și liniștea locuitorilor Capitalei au cântărit mai mult decât faptul că acțiunea mea putea fi interpretată greșit. Am făcut un demers absolut legal, l-am făcut cu bună credință, așa vom reuși să rezolvăm lucrurile fără a folosi și fără a escalda lucrurile exact în momentul de eficiență maximă. Scopul nostru a fost de a proteja cetățenii”, a declarat chestorul principal Liviu Vasilescu.

Emi Pian, ucis la barbut

Florin Mototolea, alias "Emi Pian", 39 de ani, a fost liderul clanului Duduienilor, unul dintre cele mai influente organizații criminale din România. El și-a pierdut viața după ce a fost înjunghiat în artera femurală în urma unui scandal declanșat în timpul unei partide de barbut. Principalul suspect este Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu din București.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.