Șeful de tren care le spunea călătorilor că-s proști dacă poartă mască, trimis la manevrat vagoane

DE Andrei Vasilescu | 04.08.2020 - 19:15
Foto: captura Digi 24

Masca de protecţie este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu cât şi pentru călători iar orice abatere de la această regulă va fi sancţionată ferm conform reglementărilor în vigoare, precizează CFR Călători.

SHARE

CFR Călători a decis trecerea pe un post inferior, de manevrant vagoane, a şefului de tren filmat fără mască, informează compania.

"CFR Călători s-a autosesizat cu privire la nerespectarea măsurilor de protecţie individuală de către un angajat. În urma cercetării interne conform reglementărilor legale în vigoare, comisia de disciplină a decis ca şeful de tren să fie retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul călător. De asemenea, din funcţia de şef de tren a fost trecut pe un post inferior, de manevrant vagoane. În acelaşi timp, salariul i-a fost diminuat corespunzător. CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu", se arată într-o informare a CFR Călători transmisă marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, masca de protecţie este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu cât şi pentru călători iar orice abatere de la această regulă va fi sancţionată ferm conform reglementărilor în vigoare, se precizează în comunicat. Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie şi în zonele de aşteptare a trenurilor - staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

Luni seara, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, îşi exprima convingerea că CFR Călători va lua cele mai dure măsuri cu privire la şeful de tren de pe ruta Bucureşti - Constanţa.

"Este regretabil că un astfel de individ poate transmite în spaţiul public un astfel de mesaj. El nu s-a adresat celor 7, 8 , 10 călători care erau în vagonul respectiv. Prin publicarea acelor imagini el, practic, şi-a bătut joc de munca a zeci de mii de ceferişti care în această perioadă dificilă au ştiut să respecte regulile stabilite prin ordinul ministrului, ordin comun semnat cu ministrul Afacerilor Interne, respectiv ministrul Sănătăţii. Este de netolerat o astfel de atitudine. Mâine, de urgenţă, s-a convocat Comisia de disciplină unde va fi invitat acest cetăţean şi am convingerea că în baza regulamentelor după care funcţionează o instituţie precum CFR Călători, cu peste 20.000 de angajaţi, va lua cele mai dure măsuri. Un astfel de individ nu are ce căuta într-un loc de muncă în care să relaţioneze cu alţi oameni", a afirmat ministrul Transporturilor, la Realitatea Plus.

El a precizat că este posibil ca şeful de tren să suporte şi rigorile legii pentru că s-a autosesizat şi Poliţia Transporturi.

Potrivit Digi 24, controlorul de bilete şi unii dintre călătorii dintr-un tren CFR au fost filmaţi luni dimineaţa fără mască. Mai mult, controlorul a fost surprins în timp ce le spune călătorilor că nu este nicio pandemie şi că "purtăm măştile de proşti".

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -