Se întoarce vremea rea: avertizare de ninsori și ploi până miercuri. Județele afectate

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.03.2021 - 15:07

De duminică după-amiază, vremea se strică, intrând în vigoare o avertizare de ploi și ninsori în partea de vest a țării. O a doua avertizare meteo de vreme rea intră în vigoare luni și este valabilă până miercuri seară, la ora 20.00, a anunțat Administrația de Meteorologie (ANM).

SHARE

Prima avertizare meteo este valabilă pentru intervalul 14 martie, ora 16:00 - 15 martie, ora 14:00.  

În Banat, Crișana, Maramureș și local în nordul și vestul Transilvaniei, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Occidentali și la peste 1200 m în nordul Carpaților Orientali, va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 30...35 l/mp.

În vest și la munte, temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...60 km/h, spulberând zăpada pe crestele montane înalte, a anunțat ANM. 

 

 

Cea de-a doua avertizare meteo de vreme rea intră în vigoare luni, 15 martie, de la ora 14.00 și este valabilă până miercuri, 17 martie, ora 20:00. 

Se vor semnala ninsori şi strat consistent de zăpadă la munte şi în Transilvania; viscol la altitudini de peste 1500 m; ploi şi ninsori abundente în Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

Temporar, vor fi precipitaţii în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru şi la munte. Se vor acumula cantităţi de apă de peste 25…30 l/mp şi, pe arii restrânse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, luni spre marţi (15/16 martie), în toată zona de munte şi în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marţi (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marţi (16 martie), în special în Carpaţii Meridionali, rafalele vor depăşi 80…90 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări ale vântului se vor semnala, local şi temporar şi în Transilvania şi Moldova, dar la intensităţi mai reduse.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.