Școala vizitată de Jill Biden, proiect al Primăriei sector 1. Clotilde, neinvitată la eveniment

DE Alex Darvari | Actualizat: 07.05.2022 - 19:49
Școala vizitată de Jill Biden, proiect al Primăriei sector 1. Clotilde, neinvitată la eveniment

Clotilde Armand scrie pe Facebook că a fost scoasă de pe lista cu invitați la evenimentul la care Jill Biden s-a întâlnit cu mamele și copiii din Ucraina. Școala este finanțată de primăria sector 1.

SHARE

Ce a scris Clotilde Armand, primarul sectorului 1:

M-am bucurat să văd că Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii - Jill Biden și Prima Doamna a României - Carmen Iohannis au vizitat Şcoala Gimnazială "Uruguay" din Sectorul 1 al Capitalei. Şcoala Gimnazială "Uruguay" este un proiect la care țin mult și pentru care am muncit mult. Un proiect pe care l-am propus săptămâna aceasta la vot în ședința de Consiliu Local și care a trecut cu unanimitate de voturi. Peste 150 de elevi din Ucraina își vor desfășura orele de curs într-un spațiu special amenajat cu profesori de origine ucraineană sau în sistem online cu școli din Ucraina.
PS:
Am fost anunțată în ultimul moment că am fost retrasă de pe lista de invitați participanți la evenimentul de astăzi cu toate că această școală este proiectul Primăriei Sectorului 1. Motivul?! Vă las pe voi să-l ghiciți. Eu n-am primit nici o lămurire. Sunt multe lucruri care nu se văd în spatele acestei vizite. Și din păcate din cauza unor orgolii politice ale unor persoane din vârful Statului Român este destul de frustrant să vezi cum munca ta și a echipei tale este atribuită unor personaje care n-au pus umărul deloc la acest proiect. Au venit unii politicieni să-și băga capul în poză. Nimic consistent.
Pentru cine nu știe: acest proiect educațional este finanțat integral de la bugetul local al Sectorului 1 și creat de Primăria Sectorului 1. Astăzi a fost deturnat de niște politicieni care n-au făcut nimic să ne sprijine. Dimpotrivă. Aș fi preferat să-i văd pe aceștia mai aproape de refugiații din Ucraina și de nevoile elevilor în tot timpul anului. Cu smerenie, cu modestie. Lăsând PR-ul de prost gust la o parte. Poate vom reuși să înțelegem că suferința unui război trebuie să nască mai multă implicare și empatie față de semeni fără să ne mândrim de binele făcut, poate vom realiza că nu mai trebuie politizată educația. Doar ÎMPREUNĂ vom reuși să progresăm spre binele comunității noastre.

Citește și: VIDEO Jill Biden, alături de Carmen Iohannis, întâlnire cu mamele refugiate din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.