S-ar putea redeschide restaurantele, teatrele și cinematografele în București, de luni

DE Alexandru Pop | 01.05.2021 - 11:17
S-ar putea redeschide restaurantele, teatrele și cinematografele în București, de luni/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Pentru a doua zi la rând, rata de infectare în București este sub 3 la mia de locuitori. Sâmbătă, indicele de infectare a coborât la 2,86 la mia de locuitori. Astfel, de luni ar putea fi redeschise cinematografele, teatrele, restaurantele și cafenele, la 30 % din capacitate.

SHARE

Conform datelor publicate de DSP București, rata de infectare în Capitală a ajuns sâmbătă, la ora 10.00, la 2,86. Este a doua zi de scădere, după ce vineri incidența a coborât prima dată sub 3 în București, ajungând la 2,98 la mia de locuitori.

Prefectul capitalei, Alin Stoica, declara vineri că vor fi așteptate 48 de ore pentru a dispune măsurile de relaxare. Astfel, duminică ar trebui să aibă loc ședința Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București în care se va decide reluarea activității restaurantelor și a sălilor de spectacole.

Citește și: Moroșanu, după ce „călărețul” Sergiu a vândut casa: Mă duc să vorbesc cu el, de ce vrea iar sărac?

Potrivit legislaţiei, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 - 22.00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

Citește și: Senator american: Putin, responsabil de „roiurile de OZN-uri” de deasupra navelor de război ale SUA

Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă București a decis, luni, în contextul în care incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, că circulația persoanelor este permisă în Capitală până la ora 22.00, magazinele pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21.00, iar sălile de sport/fitness se pot redeschide, arată Hotnews.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.