Românii sunt vizați de o nouă înșelăciune. Poșta Română avertizează: „Nu vindem colete pe internet”

DE Alin Crișan | Actualizat: 11.10.2023 - 21:28
Românii sunt vizați de o nouă înșelăciune. Poșta Română avertizează: „Nu vindem colete pe internet” - Foto: Poșta Română/ Imagine cu caracter ilustrativ

Românii sunt vizați de o nouă înșelăciune pe internet. Oamenii sunt invitați să cumpere colete uitate în depozitele Poştei Române, la prețul de doar 9,90 lei.

SHARE

O nouă metodă de înșelătorie pe internet. Oamenii sunt invitați să cumpere colete uitate în depozitele Poştei Române, la prețul de doar 9,90 lei. În urma sesizărilor primite, Poșta Română anunță că știrea este falsă.

Românii sunt vizați de o nouă înșelăciune. Poșta Română avertizează: „Nu vindem colete pe internet”

"Mii⁠ de⁠ co⁠let⁠e u⁠ita⁠te ⁠răm⁠ân ⁠făr⁠ă p⁠rop⁠rie⁠tar⁠ în⁠ of⁠ici⁠ile⁠ po⁠șta⁠le.⁠ Co⁠nfo⁠rm ⁠reg⁠uli⁠lor⁠ ac⁠tua⁠le,⁠ co⁠mpa⁠nia⁠ "P⁠ost⁠a R⁠omâ⁠nă"⁠ tr⁠ebu⁠ie ⁠să ⁠eli⁠min⁠e c⁠ole⁠tel⁠e n⁠eri⁠dic⁠ate⁠ o ⁠dat⁠ă p⁠e a⁠n. ⁠Cu ⁠toa⁠te ⁠ace⁠ste⁠a, ⁠se ⁠ofe⁠ră ⁠opo⁠rtu⁠nit⁠ate⁠a d⁠e a⁠ pr⁠imi⁠ co⁠let⁠e a⁠lea⁠tor⁠ii ⁠pen⁠tru⁠ do⁠ar ⁠9,9⁠0 l⁠ei.⁠ În⁠ in⁠ter⁠ior⁠ul ⁠ace⁠sto⁠r c⁠ole⁠te,⁠ pu⁠teț⁠i d⁠esc⁠ope⁠ri ⁠obi⁠ect⁠e s⁠urp⁠rin⁠zăt⁠oar⁠e, ⁠de ⁠la ⁠tab⁠let⁠e ș⁠i c⁠afe⁠tie⁠re ⁠la ⁠căr⁠ţi şi ⁠genţi. Pu⁠teț⁠i o⁠bți⁠ne ⁠col⁠etu⁠l d⁠vs.⁠ ai⁠ci", așa sună anunțul publicat pe contul de Facebook "Poșta - Distribuția coletelor".

Pentru a face o eventuală comandă, oamenii sunt sfătuiți să apese pe link-ul de sub text. Postările sunt însoțite în comentarii de fotografii de la așa-ziși clienți.

Citește și: Mai multe persoane foloseau cărți de identitate false pentru a contracta credite online. Percheziții

Poșta Română a anunțat că știrea care circulă pe internet este falsă, dar și că pagina de Facebook "Poșta - Distribuția coletelor" nu aparține companiei.

"O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei. Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea.

Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate. 

Citește și: Milioane de români ar trebui amendați cu 500 lei. De ce nu își mai pot vinde casele din noiembrie

Iată câteva sfaturi pentru a evita răspândirea de știri false:

- Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/; 
- Încrucișați sursele: verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu; 
- Analizați conținutul: citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni; 
- Fiți sceptici: dacă o informație sună "prea frumos ca să fie adevărat", este posibil să fie falsă; 
- Vă încurajăm să căutați întotdeauna adevărul, înainte de a crede sau a distribui o știre", transmite compania.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te