Responsabila cu propaganda din PCR o însoțește pe Dăncilă peste tot. Cine e fosta comunistă de top

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.11.2019 - 15:37
Maria Lazăr, alături de liderii PSD, la dezbaterea organizată marți de Viorica Dăncilă. FOTO: Newsweek România

Maria Lazăr (79 de ani), una dintre comunistele de frunte de dinainte de 1989, responsabila cu Propaganda a PCR, la nivelul județului Buzău și deputat al Marii Adunări Naționale, este un personaj nedezlipit de Viorica Dăncilă, în trecut afându-se și în umbra lui Liviu Dragnea.

SHARE

Maria Lazăr, în prezent unul dintre cei nouă membri cu rang de secretar de stat ai Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), s-a aflat lângă Viorica Dăncilă în momentul în care s-au anunțat rezultatele primului tur de scrutin al prezidențialelor.

La dezbaterea de marți cu jurnaliștii, organizată de Dăncilă, aceeași Maria Lazăr a ocupat unu din puține locuri dedicate „galeriei” de partid a candidatei PSD la preidențiale, alături de Gabriela Firea, Mihai Fifor, Lia Olguța Vasilescu, Eugen Orlando Teodorovici, Marcel Ciolacu.

Maria Lazăr a stat în spatele Vioricăi Dăncilă la momentul anunțării rezultatelor exit-poll din primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale

Maria Lazăr, actuală pesedistă, a făcut carieră politică și pe vremea comuniștilor, fiind secretarul cu propaganda pe județul Buzău și deputată în Marea Adunare Națională. „Tovarășa Maria Lazăr se alege în funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului executiv al Consiliului Popular al județului Buzău“.

Este sesiunea extraordinară a Consiliului Popular al județului Buzău, din noiembrie 1984. Maria Bostan, căsătorită Lazăr, începuse „de jos“: în liceu, ca secretar al organizației UTM pe clasă; în 1956, propagandist și secretar al Comitetului UTM din comuna natală, Făurei, iar nouă ani mai târziu, în 1965, își lua și carnetul de membră a Partidului Comunist.

Maria Lazăr a participat și la dezbaterea cu jurnaliștii, organizată de Viorica Dăncilă la Palatul Parlamentului

Din 1985, până la căderea comunismului, în 22 decembrie 1989, este deputat în Marea Adunare Națională. Probabil cea mai prestigioasă funcție dată de comuniști Mariei Lazăr a fost cea de membră CC al PCR – mai întâi, membru supleant, din 1984 până în 24 noiembrie 1989, iar până în 22 decembrie, membră cu drepturi depline. 

După căderea comunismului, timp de șase ani, nu a mai avut nicio activitate publică: în 1995, apare ca vicepreședintă a Partidului Socialist, înființat de fostul premier comunist Ilie Verdeț, iar din 1999, este membră a actualului PSD. Din 2005, ocupă funcția de secretar general al Organizației de Femei PSD.

A fost și deputat în Parlamentul României, între 2000 și 2004.  Mai multe detalii despre Maria Lazăr pot fi citite aici: Maria Lazăr, de la CC al PCR la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Mai multe detalii despre Maria Lazăr pot fi citite aici: Maria Lazăr, de la CC al PCR la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te