Recunoașteți personajul? Joacă în cel mai iubit film cu adolescenți. De ce renunță la film la 24 ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.12.2023 - 18:09
Recunoașteți personajul? Fetița care a jucat într-un celebru film cu adolescenți - Foto: Arhive / imagine cu caracter ilustrativ
Oana Sârbu și Ștefan Bănică în Liceenii

Fetița dulce din imagine este o actriță iubite care a jucat în unul dintre cel mai vizionate filme românești. Rolul din film a propulsat-o în carieră. Iată povestea ei de viață.

SHARE

Voi ați recunoscut fetița din imagine? DA. Este chiar Oana Sârbu, actrița care a jucat în filmul „Liceenii”. Iată cum a decurs viața ei și cum a propulsat-o rolul din film în carieră.

Oana Sârbu a jucat în Extemporal la dirigenție, Liceenii și Liceenii Rock 'n' Roll în 1992. La 24 de ani renunță la actorie pentru a se dedica unei cariere muzicale.

Cariera de poveste a Oanei Sârbu

Este „liceana” preferată a tuturor românilor și o actriță cu un talent desăvârșit. Oana Sârbu s-a născut pe 13 mai 1968, în București, și este fiica actorului de pantomimă Romulus Sârbu, unul din membrii celebrului cuplu comic-fantezist Anton și Romică de la teatrul „Constantin Tănase”, care, din păcate, nu mai este printre noi.

Oana Sârbu este una dintre cele mai iubite artiste de la noi și se bucură de o carieră plină de succes în domeniul muzicii și al filmului. În 1985 câștiga trofeul „Steaua fără nume”, iar în 1986, „Premiul Tinereții” la Festivalul „Mamaia ’86”.

Și-a început cariera de actriță cu rolul din celebrul film „Liceenii”. A creat o adevărată modă: ani la rând, fetele de liceu s-au tuns precum personajul pe care l-a interpretat în acest film, Dana.

Pe lângă o talentată actriță, este și un talent în domeniul muzicii ușoare românești. Artista a lansat albume muzicale de excepție în colaborare cu Robert Turcescu, Ștefan Bănică Jr., colegul său din „Liceenii”, Marcel Pavel, Luminița Anghel, Narcisa Suciu. 

Oana Sârbu a scos o mulțime de albume, printre care: „Te iubeam”, „Lumea basmelor”, „Te așteptăm să vii, Moș Crăciun!”, „Un altfel de portret”.

Căsătorită o singură dată, Oana are un copil

Oana Sârbu a fost dintotdeauna o artistă discretă în ceea ce privește viața personală. Drept urmare, puțină lume știe că vedeta are un copil, în vârstă, acum, de 11 ani. Oana Sârbu a fost căsătorită o singură dată, pe vremea când juca în filmul ”Liceenii Rock’n’Roll”.

Vedeta este foarte mândră de băiețelul ei, Alexandru. La 11 ani, acesta îi calcă pe urme mamei sale și a început deja să studieze pianul. Deși Alexandru are înclinație spre acest domeniu și are ureche muzicală, Oana Sârbu a recunoscut că își va sprijini fiul, indiferent ce meserie și-ar alege.

Artista a luat decizia de a-l înfia pe Alexandru în 2009, atunci când ea avea 41 de ani. În acel moment, Oana Sârbu era într-o relație cu Robert Turcescu.

Cei doi s-au cunoscut în 2004 și au trăit o frumoasă poveste de iubire timp de 10 ani. Deși toată lumea se aștepta ca Oana Sârbu și partenerul ei de atunci să ajungă în fața altarului, soarta a vrut altceva, iar în 2014 cei doi au decis să se despartă.

Înainte de a începe relația cu Robert Turcescu, Oana Sârbu a fost căsătorită cu un bărbat mai în vârstă cu 13 ani decât ea. În 1989, când avea 21 de ani, artista a decis să-și unească destinele cu Virgil Popescu. Căsnicia dintre cei doi a durat, însă, doar 4 ani.

Anii au trecut, iar vedeta și-a păstrat secretă viața personală, cel puțin până în 2004, când a început relația cu Robert Turcescu. După despărțirea de acesta, Oana Sârbu nu s-a mai afișat cu niciun bărbat. Vedeta a preferat să se ocupe de carieră, dar mai ales de fiul său.

Oana Sârbu încă mai crede în iubire, dar preferă muzica sau natura

Oana Sârbu încă mai crede în iubire, dar preferă să se concentreze pe lucrurile care îi umplu sufletul cu cea mai multă bucurie cum sunt muzica, natura și tot ceea ce ține de frumos.

Nu știu, prietenia e un lucru rar. Nu sunt un om foarte social. Mie-mi place solitudinea. Prefer natura, muzica, animalele, oamenilor. Așa am fost de mică. Mai retrasă. Asta s-a accentuat odată cu apariția spectacolelor și a puhoiului de lume care venea la spectacole buluc.

Mi-a plăcut să mă refac în intimitate iar acum o prefer oricăror altor întâlniri. Omul, capabil de atâtea descoperiri importante, mi se pare adesea capabil de cele mai urâte lucruri, de la bârfă și meschinărie, la cele mai cumplite atrocități.

Dragostea, iubirea, de fapt, e cel mai complex sentiment. Și cel mai personal în sensul că fiecare îl descoperă și dezvăluie în chip diferit. Nu m-aș mai recăsători. S-a întâmplat, oricum, demult…

Mie-mi plac poveștile de iubire cu dor și așteptare, în sensul de surprindere, ceea ce în cupluri maritale nu se-ntâmplă. Noțiunea de „cuplu' piere încet-încet sau brutal, mai ales în ultimii ani, „grație' tehnologiei și expunerilor vieții private, intime, peste tot în zona TV-urilor și a internetului.

Nemaiexistând intimitate, piere tot ce ține de profunzime sentimentală, așteptare, liniște, respect, îngăduință. Unde se mai regăsesc toate astea, în graba pe care o trăim cu bună-știință? Dacă iubesc? Enorm!', a declarat Oana Sârbu pentru ego.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te