Recunoașteți personajul? Va cânta șlagăre iubite de români și va avea iubiți celebri. Azi, e ziua ei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.10.2023 - 08:14
Recunoașteți personajul? Va cânta șlagăre iubite de români și va avea iubiri celebre - Foto: Arhiva personală
Corina Chiriac în tinerețe
Corina Chiriac

Fetița din imagine a devenit una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din industria muzicală. Una dintre cele mai carismatice prezențe din showbizul autohton împlinește zilele acestea 74 de ani. Tu ti-ai dat seama cine este?

SHARE

DA! Fetița din imagine este chiar Corina Chiriac, celebra cântăreață, actriță, compozitoare și realizatoare de emisiuni a trăit o viață ca-n filme. Iată ce spune vocea muzicii românești din Epoca de Aur despre copilăria și viața ei.

Numele muzical, ales de părinții săi

De-a lungul anilor, Corina Chiriac s-a făcut remarcată prin talent, frumusețe, dar și atitudine, calități ce reprezintă pachetul complet pentru un artist.

În plus, la naștere atista a primit și un nume extrem de muzical, nume care, peste ani, avea să devină unul dintre cele mai îndrăgite. Recent, artista a spus și povestea numelui său, dezvăluind ce i-a determinat pe părinții ei să facă această alegere.

„Întâmplarea face ca în 1949, anul în care am venit pe lume, să nu fi existat scaner dintr-astea cu tot felul de geluri, din zilele noastre, care-ți indică sexului copilului.

Așa că părinții mei nu au știut până în ultimul moment cu ce vor fi binecuvântați! Ca atare, mama și tata au decis ce nume aveau să-i pună primului lor născut înainte de a ști cu exactitate ce vor avea, fată sau băiat. Și așa făceau toți părinții din acea perioadă!

Citește și: Sylvia Năstase, una dintre cele mai iubite actrițe ale Teatrului Național București, a decedat

Au ales Radu în cazul unui băiat fiindcă îl admirau pe Radu Lupu, pianistul. Iar Radu Chiriac le-a sunat bine. Și Corina Chiriac are muzicalitatea sa! Trebuie să vă spun că părinții mei au dorit ca primul lor născut să urmeze o carieră artistică. Și se vede treaba că au avut o premoniție foarte bună!', a spus artista pentru impact.ro.

Tatăl său, apreciatul compozitor Mircea Chiriac (1919-1994), a fost profesor la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Mama sa, Elisabeta Chiriac (1920-2002), profesoară de pian la acelaşi Conservator. Aceştia o familiarizează de la cea mai mică vârstă cu muzica.

Copil fiind, studiază pianul cu mama sa. Ajungându-se la concluzia ca ar fi mai studioasă cu o profesoară străină, s-a apelat la o prietenă a familiei, sensibila pianistă Rodica Şutzu.

Nu a putut să înveţe pianul prea mult deoarece degetele mici de la fiecare mână erau prea mici pentru luarea corectă a octavelor. Astfel, e înscrie la Şcoala de muzică Nr.1, din Str. Principatele Unite – Bucureşti, unde studiază vioara timp de 6 ani.

Crăciunul în familie, amintiri din comunism 

Exclusiv pentru UNICA.RO, Corina Chiriac dezvăluie și care a fost cel mai frumos cadou de Crăciun pe care l-a primit în copilărie, o păpușă de porțelan. Pe vremea când în România păpușile erau de cârpă sau de plastic, ea a primit o „bijuterie” de porțelan pe care a păstrat-o mulți ani.

„Foarte frumos petreceam. În familie eram în jur de 40 de persoane, având în vedere că bunica mea avea 7 frați, cu soți, soții și copii, cu prietenii de familie, practic era greu să ne adunăm toți într-o casă cu trei camere.

Dar ne înghesuiam și era o bucurie să fim împreună. Noi, copiii, primeam bomboane și portocale, câte o jucărie, mai ales cărți de colorat, și o cutie de creioane colorate, care erau la mare căutare.

La petrecerea de Crăciun se cântau colinde iar noi copiii trebuia sa spunem poezii. Și toate aceste momente fericite s-au repetat an de an până când, rând pe rând, aglomerata noastră familie a început să se împuțineze, eu am început să călătoresc mult.” a declarat Corina Chiriac pentru Unica.ro.

La vârsta de 21 de ani, Corina Chiriac a debutat la concursul TV „Steaua fără nume', unde a obținut nota maximă, acela fiind și momentul în care a cunoscut consacrarea pe plan național. În același an, 1970, s-a lansat cu iconica piesă a lui Ivanovici, „Valurile Dunării'.

Un an mai târziu, tânăra artistă reprezenta România la Festivalul Internațional „Cerbul de aur', obținând locul al treilea. Aceasta a fost trambulina care a propulsat-o în carieră, una dintre cele mai longevive, de altfel, Corina Chiriac ținând sute de concerte atât în țară, cât și în străinătate.

A iubit cu patos 

Deși a avut o mulțime de admiratori de-a lungul vieții, Corina Chiriac nu a fost căsătorită decât o singură dată. Mariajul ei cu omul de afaceri Virgil Atanasiu, de care a divorțat în anul 2007, a durat doar patru ani.

„M-am îndrăgostit foarte târziu. Prima oară m-am îndrăgostit la 26 de ani. În seara aia mi-am dat seama, aveam nod în stomac, mă fâstâceam, eu care sunt vorbăreaţă.

E tâmpită chestia asta, nu aş vrea să mi se mai întâmple. Să mă ierte spectatorii, devii tembel. Pot să dau în scris că nu-mi mai trebuie îndrăgosteală. Eu am acum alte preocupări. Într-o viaţă întreagă o singură dată mi s-a întâmplat' – a mărturisit Corina.

Într-un interviu pentru Antena Stars, marea artistă a povestit de ce nu și-a dorit să se mai căsătorească după divorțul de Virgil Atanasiu, care, din păcate, a încetat din viață în 2019.

„Eu am vrut să fiu o femeie independentă cu propria carieră. Tata m-a încurajat să am propria mea independență financiară și mereu îmi spunea că niciodată nu se știe în viața asta. Și bine a zis. Poți să ai o familie, dar nu poți ști ce se întâmplă. Cred că este mai ușor de suportat viața în doi, dacă partenerul te sprijină', a spus Corina Chiriac pentru sursa citată.

De-a lungul carieriei sale, Corina Chiriac a întâlnit o mulțime de oameni, mulți i-au devenit prieteni și astăzi abia așteaptă să se întâlnească și să socializeze ca altădată, însă au fost și persoane în viața cântăreței cu care artista nu a reușit să lege o relație de amiciție.

O femeie de o frumusețe aparte, neconvențională, Corina Chiriac a avut și un șir de iubiți celebri. În tinerețe, a avut o aventură cu seducătorul dar instabilul fotbalist Alexandru Boc, apoi a trăit o poveste nebună de iubire cu Ovidiu Lipan-Țăndărică și era gata-gata să se mărite cu cel mai mare cântăreț din Cehoslovacia – Karel Gott.

Dacă nu erai Sandu Boc, te terminam!

„Cu Corina Chiriac am fost împreună trei luni... Țin minte că am fost la Mânăstirea Dintr-un Lemn. Avea acolo casa părintească, dar noi n-am luat în calcul că în duminica aia era sărbătoare mare. Și când au aflat ăștia din sat că era Corina acolo, veniseră o sută de persoane la poartă!

Ne-am suit în mașină și-am plecat... A fost o chestie scurtă cu ea... Am avut, în schimb, două relații mai lungi, cu cea mai frumoasă handbalistă și cu cea mai frumoasă voleibalistă.

N-am finalizat pentru că ambele voiau copii, iar eu nu mai voiam. Aveam deja unul. De-atunci nu m-a tentat să mă recăsătoresc", a mărturisit Sandu Boc, care nu rata nicio femeie frumoasă care-i ieșea în cale", a dezvăluit fostul fotbalist la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu".

O a doua mare iubire „celebră” a fost cu Ovidiu Lipan, zis „Țăndărică”. Relația lor s-a încheiat în iunie 1977, când Țăndărică a fugit din țară împreună cu colegii din trupa Phoenix.

Cu câțiva ani în urmă, cântăreața a luat foc atunci când toboșarul a recunoscut în mass-media cum s-a iubit cu aceasta pe un balcon, martor fiind un zidar. Cei doi au fost împreună timp de patru ani.

Rivalitate cu Angela Similea și Mirabela Dauer

Angela Similea, Mirabela Dauer și Corina Chirac nu au avut mereu raporturile prietenești din prezent, concurența reflectându-se și în nivelul relațiilor dintre rivale.

Dacă în fata presei s-a convenit că  "noi ne adresam fiecare unui segment de public diferit, iar conflicte au fost doar intre fanii nostri",  realitatea se pare că era alta, publicația "Ziarul" dezvăluind la un moment dat motivul unui scandal existent între cele trei mari soliste.

„Daca oficial am fost lamuriti ca spectatorii au creat conflictul, Mirabela, Angela si Corina au omis sa declare public cam care a fost elementul-cheie care le-a racit relatiile personale atatia ani. Legenda spune ca pe la sfarsitul anilor '80, cantaretul Mihai Constantinescu ar fi intervenit in prietenia celor trei soliste spunand fiecareia ca cealalta o vorbeste de rau in particular.

Atata timp cat pana atunci divele erau bune prietene si participau impreuna la multe turnee nationale si peste hotare, informatia le-a cazut cum nu se poate mai prost. Se pare ca motivul pentru care Mihai Constantinescu ar bagat zazania intre ele ar fi fost dorinta lui de a aparea pe afisele concertelor in care era deja o obisnuinta sa cante impreuna Mirabela si Corina.

Odata ce a introdus raca intre ele, solistul s-a ales cu ce a dorit: a cantat in turneele ce au urmat alaturi de Mirabela Dauer, Corina Chiriac "nemaiincapand" pe afis. Despre aceasta manevra, divele au aflat abia de curand si au realizat ca atata timp si-au creat o impresie gresita despre fiecare, desi nu au pus punct definitiv relatiilor lor amicale",  a sustinut acum câțiva ani ziarul respectiv.

Citește și: Înainte de Tom și Jerry ne uitam la Mihaela și Azorel. Cele 5 minute de fericire din „1001 de seri”

Publicația wowbiz a scris că Angela Similea a oprit  un recital al Corinei Chiriac care a avut loc la finalul anului 2003. “La un spectacol desfasurat recent la Sala Radio din Bucuresti, Corina Chiriac a facut un succes de zile mari cu o piesa veche din repertoriul compozitorului Ion Vasilescu, interpretata in stil actoricesc.”

“Desi publicul a ovationat-o indelung, cerandu-i un bis, prezentatorul serii Horia Moculescu a impiedicat-o pe Corina sa mai cante: „Nu mai e timp, Corina… O doamna a muzicii, care canta ultima in spectacol, se grabeste, deoarece e noapte, e ceata si sta departe de Bucuresti…” Era vorba de Angela Similea. Corina a promis un recital mai lung cu prima ocazie. in ce-o priveste pe Angela Similea, cand i-a venit randul, a vorbit 15 minute inaintea recitalului.

Cineva intrigat din public a intrebat: „Acum nu se mai grabeste?”, a mai relatat sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te