Realitatea TV va emite pe net cât timp emisia e suspendată

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 17.01.2019 - 17:32

Postul Realitatea TV a găsit soluția pentru a sfida decizia CNA de a suspenda emisia timp de zece minute în această seară. Ca atare, postul va emite live, pe internet, potrivit unui anunț postat pe Facebook.

SHARE

Un eveniment pe Facebook numit „Watch Party Anti-Cenzură” a fost creat de comunitățile civice Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Rezistența.

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat marți Realitatea TV cu suspendarea emisiei, timp de zece minute în această seară, între orele 19.00 si 19.10, pe motiv că postul Tv ar fi incitat la violențe prin relatarea evenimentelor din 10 august 2018, când a fost mitingul Diasporei.

CNA a vizionat în ultimele două ședințe imagini din preajma protestelor din 10 august (înante și după). Ca rezultat, Antena 3 nu a primit nicio sancțiune, Romania TV a primit 15.000 de lei amendă, iar Realitatea TV s-a ales cu oprirea emisiei pentru 10 minute.

Citește și: Iohannis, reacție dură la decizia CNA de a suspenda emisia Realitatea TV

Președintele Klaus Iohannis a criticat miercuri decizia CNA acesta susținând că acțiunea a fost fundamentată pe criterii politice.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că decizia adoptată ieri de către Consiliul Naţional al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic. O astfel de sancţiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente şi deschide calea abuzului de putere asupra mass-media.

Iohannis atrage atenția asupra faptului că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere a tăcerii a presei.

„Preşedintele atrage atenţia că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanţilor mass-media care critică puterea. Asigurarea libertăţii de expresie a tuturor opiniilor face diferenţa între o democraţie şi o autocraţie. O ţară este cu adevărat democratică dacă are şi capacitatea de a proteja independenţa presei, iar jurnaliştii trebuie să fie conştienţi de misiunea lor fundamentală şi să fie solidari în a-şi apăra dreptul de a se exprima liber", mai precizează sursa citată.

Citește și: CNA a suspendat emisia Realitatea TV, pe motiv că ar fi incitat la violențe la protestul Diasporei

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.