Răzbunarea copiilor. Sună la 112 și spun că sunt în pericol. Poliția caută să-i pedepsească legal

DE Adina Mutăr | 06.08.2019 - 21:05

Doi minori au sunat la 112 să ceară ajutor, semnalând o situație periculoasă. După căutări de câteva ore, s-a dovedit că apelurile au fost false, iar poliția cercetează cadrul legal pentru a-i pedepsi pe minori.

SHARE

Un copil a sunat, marți, la ora 14:38, la 112 și a anunțat că se află într-un canal, sub carosabil, în zona cartierului Apărătorii Patriei din București, și că ar fi fost băgat acolo de un alt copil, a anunțat ISU București-Ilfov.

Poliția și pompierii l-au căutat câteva ore, relatează Mediafax. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au anunțat, marți, că la ora 14:38 a fost primit un apel 112 de la un copil care a susținut că se află într-un canal stradal, sub carosabil, băgat acolo de un alt copil, care ulterior a pus și capacul.

Au fost alertate cele mai apropiate resurse de intervenție, de la Detașamentul Apărătorii Patriei, ulterior numărul acestora fiind suplimentat cu alte echipe de pompieri din apropiere, inclusiv Detașamentul Special de Salvatori.

La fata locului, au fost constituite echipe mixte de căutare, formate din pompieri, polițiști, jandarmi, polițiști locali din Sectorul 4 București și Apa Nova.

A fost verificată strada Măceșului, unde susținea copilul că se află, iar ulterior aria de căutare a fost extinsă semnificativ, pe fiecare stradă în parte, până la bulevardele Metalurgiei și Berceni, prin ridicarea capacelor de canal.

Potrivit ISU București-Ilfov, din momentul apelului la 112, între copil și echipele din dispecerat, respectiv operator 112 și dispecer ISU, a fost purtată o conversație neîntreruptă timp de 35 de minute, pe durata căreia au fost solicitate și alte date care să permită identificarea acestuia.

Cu toate acestea, a durat peste patru ore până să fie găsit copilul. Și s-a constatat că apelul a fost „o farsă”, copilul vrând să testeze eficiența serviciului de urgență și în București, după eșecul tragic de la Caracal.

Acesta, însoțit de părinți, a fost dus la secția 26 pentru a fi amendat.  

Un alt caz s-a petrecut în Hunedoara, unde peste 120 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru căutarea unui adolescent care a anunțat la 112 că a fost răpit. Apelul s-a dovedit a fi fals.

Este vorba de un adolescent de 16 ani din Brad, Hunedoara, care a sunat la 112 luni seară și a anunățat că a fost răpit și dus într-o pădure. Oamenii legii au fost mobilizați pentru căutări, iar când băiatul a fost găsit s-a descoperit că apelul fusese fals, a relatat Hotnews.

Potrivit polițiștilor, copilul a fost dus la Poliția Brad, unde a fost audiat, stabilindu-se că informațiile pe care le-a dat prin apelul de urgenţă nu sunt reale.

El urmează să fie dus la Poliţia Deva, „pentru luarea măsurilor legale în cadrul dosarului penal coordonat de procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva”.

Sigur că actele teribiliste ale celor doi minori nu pot fi acceptate, dar acestea sunt rezultatul cazului de la Caracal și arată teama și neîncrederea copiilor în sistemul de urgență.

Din păcate, rezultatul farselor arată că nici nu poți să ai încredere că poliția se mișcă pe măsura „urgenței” semnalate.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te