Profesori din România, despre vaccinarea anti-COVID: Marș, mă! Îi las pe doctori și politicieni

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 24.11.2020 - 14:05
Grupul profesorilor din România/FOTO: Facebook

În urma anunțului făcut de autorități, potrivit căruia, alături de cadrele medicale, profesorii vor avea prioritate la vaccinarea anti-Covid a avut o consecință năucitoare pe Grupul profesorilor din România, cea mai mare comunitate de pe Facebook a cadrelor didactice.

SHARE

Postarea în care Valeriu Gheorghiță, medicul coordonator al campaniei naționale de vaccinare, anunță prioritate pentru cadrele didactice a scos la iveală un viespar de neimaginat tocmai în rândurile unei bresle unde se presupunea că ar trebui să existe oameni informați, chibzuiți și cerebrali.

Adesea pe un ton isteric, majoritatea zdrobitoare a celor care au comentat (au fost 154 de postări într-o singură zi) au acuzat conspirații halucinante, au propagat minciuni sau au proclamat că nu se vor vaccina pentru că vaccinul ar provoca boli grave.

Teorii abracadabrante vehiculate de propaganda rusă și de site-urile pretins ortodoxe, despre vaccinurile împotriva poliomielitei și a virusului HPV care ar fi făcut genocid în țări îndepărtate, sunt difuzate fără discernământ și de membrii Grupului profesorilor din România.

Contor Icuța, cadru didactic din Teiuș care transpiră din greu în lupta cu limba română, plasează isteric, încă de la început, o conspirație și o minciună: că vaccinul ar fi obligatoriu și “cineva” ar vrea să facă experimente pe profesori. Redăm mesajul profesoarei Icuța exact așa cum a știut ea să-l scrie: “Serios ?Am ajuns si cobai ?Daca refuz ce imi fac?M-am saturat de atatea ordine pe care le primim !Sa se vaccineze ei primii Politicienii nostri dragi in frunte cu madam ministra educatiei!”.

O colegă îi răspunde: “Nu te obliga. Ai prioritate asta nu inseamna ca te obliga. De ce induci in mintea oamenilor obligativitatea vaccinului? Te plateste careva pentru asta?”.

Prinsă cu mâța-n sac, profesoara din Teiuș răspunde precipitat, în mai multe postări consecutive, la fel de agramate: “Eu nu induc nimic mi –am exprimat propria parare! Nu mai am voie ?Sunt su alti colegi care au facut asta nu le –a reprosat nimeni nimic ! Iar despre bani stiti bine citi am primit din cei promisi !Nu numai eu toate cadrele didactice! Va rog sa cititi si alte comentarii si apou sa ma acuzati pe mine ca <<induc in mintea oamenilor obligativitatea vaccinului!”.

Șerban Nicolae, care își ascunde profilul, intervine periodic cu mesaje de tipul: “Dupa ce ca nu am primit majorarile legale, nici laptop-urile promise de mai mult de 6 luni, aflam ca devenim cobaii noului vaccin experimental. Daca vom suferi medical din cauza vaccinului cine va fi raspunzator? Cu ce drept ne pun ultimii pe lista la toate, dar primii la ce e incert? Educatia este prioritate nationala doar din vorbe“.

Ana Lavinia Stoica, profesoară din Râmnicu Vâlcea, reacționează suburban: “Mars ma. Il las pe doctori si politicieni“.

Utilizatoarea Lili Lillee, profesoară din Galați care zice că a absolvit Facultatea de Litere, dar nu nimerește virgulele în propoziție, dibăcește o conspirație la mijloc: “Ne baga la înaintare, sau mi se pare mie?! Au nevoie de cobai!”. Imediat, primește confirmarea de la utilizatoarea Livia MV, care a mirosit și ea complotul: “Se pare că România este cobai, așa cum a fost India acum câțiva ani când mai mulți copii au paralizat în urma unui vaccin antipoliomitic (“profesoara” a vrut să scrie antipoliomielitic, dar n-a reușit – n. red.). Africanii s-au deșteptat și nu mai vor să fie nici ei cobai (India este în Asia – n. red.)”.

Aceeași așa-zisă profesoară Livia MV intervine și la alte persoane, pentru a le influența cu conspirații bolnave: “Credeți că se va vaccina vreunul (dintre politicieni – n. red.)? Pentru ei nu va fi același vaccin…dacă mă-nțelegeți”.

Concluziile acestui episod, dincolo de tema discuției în sine, sunt foarte dureroase. Comentariile au relevat cutremurătorul nivel al multora dintre cei cărora le încredințăm educația copiilor noștri.

Mulți dintre profesorii de pe grup care au comentat sunt de-a dreptul analfabeți, nefiind în stare să lege măcar o propoziție coerentă. Alții sunt pur și simplu înregimentați politic, fani PSD. Unii dintre cei care iau loc la catedră par mai degrabă pregătiți de ospiciu decât de clasa de curs. Destui acuză Guvernul că vrea să fim uciși la comanda Europei.

Majoritatea profesorilor care comentează arată că habar n-au să-și selecteze informațiile și să se documenteze, înghițind ca pelicanii, pe nemestecate, orice teorie conspiraționistă văzută online, a scris ziariștii.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te