Presa din Coreea de Nord publică o scrisoare care i-ar aparține dictatorului Kim Jong-un

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.04.2020 - 16:18

Rodong Sinmun, ziarul de stat din Coreea de Nord, a făcut publică o scrisoare care i-ar aparține lui Kim Jong-un, în care liderului nord-corean le îi laudă pe muncitorii care construiesc oraşul Samjiyon, un proiect „de suflet” al dictatorului.

SHARE

Pe de altă parte, radioul de stat al Corei de Nord a transmis, duminică, că liderul Kim Jong-un a transmis o scrisoare în care şi-a exprimat aprecierea pentru muncitorii care au lucrat la construirea oraşului Samjiyon. Știrea vine pe fondul speculațiilor făcute în presa internațională, conform cărora Kim-Jong un ar fi „în stare vegetativă” în urma unei operații eșuate pe cord.

Agenția de ştiri sud-coreenă Yonhap a transmis chiar că Kim Jong-un ar fi decedat. „Tovarăşul Kim Jong-un a trimis aprecieri muncitorilor, care au contribuit din toată inima la construcţia oraşului Samjiyon. Muncitorii au pasiunea de a contribui cu seriozitate la construirea unei puteri socialiste, fără a uita, pentru niciun moment, de încrederea şi aşteptările din partea partidului", a anunţat radioul de stat din Coreea de Nord, citat de agenția Yonhap.  

Cea mai recentă fotografie cu liderul nord-coreean a fost publicată pe KCNA și surprindea un moment în care Kim Jong-un ar fi inspectat, în 12 aprilie, forțele de apărare din partea de Vest a Coreei de Nord.

Printre ultimele informații legate de liderul nord-coreean, trenul lui Kim Jong-un a fost observat săptămâna aceasta într-o staţiune de lux din țara sa, potrivit unor imagini din satelit publicate de programul de monitorizare a Coreei de Nord, North 38, scrie Reuters, citată de Mediafax. Aastfel, trenul a fost garat în staţiunea Wonsan, în perioada 21-23 aprilie. Gara este rezervată exclusiv pentru familia Kim, se mai arată în raportul citat de Reuters.  

CITEȘTE ȘI: Trenul lui Kim Jong-un, observat într-o stațiune de lux. Daily DK: Kim se reface după operație

„Prezenţa trenului acolo nu înseamnă că şi liderul nord-coreean se află în acelaşi loc şi nu indică nimic despre sănătatea sa, dar întăreşte informaţiile potrivit cărora Kim Jong-un se află într-o staţiune de lux de pe coasta de est a ţării”, se arată în raportul North 38.  

Informațiile sunt importante în contextul în care publicația japoneză „Shukan Gendai” a scriscă liderul de la Phenian, în vârstă de 36 de ani, este în stare extrem de gravă, neuro-vegetativă, după o intervenţie chirurgicală pe cord eșuată.  

Conform unor surse citate de publicaţia niponă Shukan Gendai, Kim Jong-Un, în vârstă de 36 de ani, este în "stare vegetativă".  

Mai mult, vicepreşedintele potului de televiziune Hong Kong Satellite a susținut că Kim Jong-un ar fi murit. El a citat o “sursă foarte solidă”.  

China a trimis o echipă de experţi medicali în Coreea de Nord, pentru a-l consulta pe Kim Jong-Un, pe fondul unor informaţii neconfirmate despre starea de sănătate a liderului nord-coreean.

  Daily NK: Kim Jong-un se recuperează după operație Pe de altă parte, publicația sud-coreeană „Daily NK”, specializată în informații despre Coreea de Nord, susține că liderul de la Phenian continuă să se recupereze la o vilă din afara Pyongyang. 

  Jurnaliștii sud-coreeni spun că acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Hyangsan pe 12 aprilie. Spitalul este situat în apropierea Muntelui Myohyang, în provincia Pyongan de Nord, și este destinat exclusiv pentru familia Kim.  

Se pare că liderul nord coreean este sub îngrijirea medicilor de la Hyang San Villa, care se află în apropierea spitalului.  

Se presupune că operația cardiacă a lui Kim a fost făcută împreună cu medici ai Spitalul General al Crucii Roșii din Coreea și cu Universitatea Medicală din Pyongyang, care se ocupă de obicei de probleme medicale referitoare la liderul din Coreea de Nord.

Majoritatea medicilor s-au întors la Pyongyang după ce starea lui Kim a fost considerată stabilă după operație. Doar unii dintre medici au rămas lângă Kim pentru a-i monitoriza starea de sănătate, au declarat sursele Daily NK.  

Ce spune presa de stat de la Phenian Presa de stat nord-coreeană a transmis, duminică, ”aprecierile” lui Kim Jong-un pentru muncitorii care au participat la construirea orașului Samjiyon. Informația vine în contextul zvonurilor despre starea de sănătate a dictatorului, scrie site-ul știrileprotv.ro.  

Radioul de stat al Coreei de Nord nu a oferit nici un detaliu despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un, ba dimpotrivă, a sugerat că acesta și-ar desfășura activitatea ca de obicei.

  „Tovarășul Kim Jong-un a trimis aprecieri muncitorilor, care au contribuit din toată inima la construcția orașului Samjiyon. Muncitorii au pasiunea de a contribui cu seriozitate la construirea unei puteri socialiste, fără a uita, pentru nici un moment, de încrederea și așteptările din partea partidului”, a anunțat radioul de stat de la Phenian, citat de agenția sud-coreeană de știri Yonhap.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te