Prelungirea carantinei în municipiul Sibiu cu încă 7 zile

DE Elena Andrei | 27.11.2020 - 22:49
sursă travel.ro

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu propune prelungirea carantinei în municipiul Sibiu pentru încă 7 zile.

SHARE

De asemenea, se prelungeşte carantina şi în Cartierul Arhitecţilor, oraşele Cisnădie, Tălmaciu şi comuna Şelimbăr. În plus, va intra în carantină, tot pentru 7 zile, localitatea Mârşa.

Autorităţile au prevăzut că se poate face deplasarea la secţiile de votare.

„Astăzi, 27 noiembrie a.c. a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În cadrul şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), oraşul Cisnădie şi oraşul Tălmaciu, precum şi instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârşa”, a transmis, vineri seară, Prefectura Sibiu.

Pentru toate localităţile se propune carantină pentru 7 zile.

Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, pentru deplasarea în interes profesional, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesara adeverinţa eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinţei, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activităţii profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea.

Decizia CJSU Sibiu aduce unele modificări faţă de perioada anterioară a carantinei din municipiul Sibiu:

- În zilele de sâmbătă şi duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu îşi vor suspenda activitatea)
- În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum şi a exercitării votului.

Municipiul Sibiu a intrat în carantină la 16 noiembrie, când incidenţa cumulată a cazurilor depăşea 13 la mie. În prezent, incidenţa depăşeşte 11 cazuri la mia de locuitori, dar este în continuă scădere.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.