Povestea fetiței aruncate să moară într-un canal și salvată de pisici, în India

DE Daniel Toșa | 18.11.2021 - 14:25
Povestea fetiței aruncate să moară într-un canal și salvată de pisici, în India/FOTO: Twitter/MumbaiPolice

O fetiță nou-născută a fost recuperată dintr-un canal de scurgere unde fusese abandonată și risca să moară.

SHARE

Dramaticul incident s-a petrecut duminică, în orașul indian Mumbai. Poliția a relatat că localnicii au găsit nou-născuta, în vârstă de doar câteva zile, după ce mai multe pisici s-au adunat în locul unde aceasta a fost aruncată. Pisicile au început să șuiere și să toarcă zgomotos, atrăgând atenția oamenilor.

O echipă de polițiști a ajuns în zonă și a depistat pruncul pe fundul canalului de scurgere. Fetița era într-o cămășuță subțire, îmbibată cu apa din canalizare, și plângea. Polițiștii au scos-o, au învelit-o într-o pânză și au transportat-o la spitalul Rajawadi, unde starea sa este în prezent stabilă, potrivit medicilor.

„Când am ridicat-o, fetița îngheța, brațele îi erau vinete de frig. Am cerut apă caldă și o pânză pentru a o curăța de murdărie", a declarat polițista Sheetal Sonawane.

Citește și: Angajata DSP Bihor și femeia de serviciu furnizau „clienți" pentru vaccinări la chiuvetă la Petea

„Medicii îi monitorizează starea de sănătate. O vom ține sub observație în următoarele zile", a precizat dr. Vidya Thakur, responsabilul spitalului.

Poliția nu a speculat asupra motivelor acestui abandon care putea să se încheie tragic însă BBC notează că acte similare au avut loc în trecutul recent sau mai îndepărtat iar cauza pare să fie legată de preferințele indienilor pentru nou-născuții de sex masculin.

Femeile sunt adesea supuse discriminării în India iar fetele sunt privite ca o povară financiară, în special în comunitățile sărace.  Multe sarcini nedorite sunt întrerupte în clinici ilegale dar cazurile de fete ucise sau abandonate după naștere sunt, de asemenea, frecvente, adaugă sursa citată.

Citește și: Richard, asasinul lui Emi Pian, și frații Ciprian și Grațian Pian, cât pe ce să scape din arest

În urmă cu doi ani, rămășițele unei fetițe care fusese arsă de vie au fost găsite într-o oală de lut, în Bareilly, statul indian Uttar Pradesh. În iarna lui 2016, un nou născut a fost găsit abandonat, fără haine, în capitala Indiană, Delphi. BBC notează, de asemenea, cazul unui barcagiu care a salvat o fetiță ce plutea într-o cutie de lemn, pe Gange.

Activiștii susțin că preferința indienilor pentru nou-născuții băieți a dus la milioane de avorturi în ultimele zeci de ani. Situația a fost semnalată și de fostul premier indian Manmohan Singh, care a catalogat-o drept „rușine națională". 

De asemenea, actualul prim-ministru Narendra Modi a făcut apel la cetățeni, încă de la preluarea mandatului său, în 2014, să „nu-și mai ucidă fiicele".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te