Povestea fetei ucisă la Mangalia. Bătută de tată, omorâtă de prietenă. ”A fost foarte chinuită”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.08.2023 - 13:22
Cadavrul a fost dus într-un parc Foto: Profimedia Images (imagice cu rol ilustrativ)

Fata ucisă la Mangalia chiar de către cea mai bună prietenă a ei are o poveste extrem de tristă și emoționantă. Își dorea să fie polițistă. Familia nu își permitea să o întrețină la școală, dar ea s-a ambiționat să-și urmeze visul. A ajuns desfigurată, sub o bancă, în parc.

SHARE

Povestea Alinei, fata de 18 ani ucisă la Mangalia, este extrem de dureroasă. Provenea dintr-o familie săracă și a fost nevoită să plece de acasă din cauza bătăilor crunte primite de la tatăl său.

Cu doar câteva zile înainte de a fi omorâtă se plânsese unei mătuși că prietena ei se poartă urât cu ea. 

Criminala a recunoscut fapta. Ea riscă 20 de ani de închisoare. 

Povestea fetei ucisă la Mangalia. Bătută de tată, omorâtă de prietenă. ”A fost foarte chinuită”

Alina provenea dintr-o familie cu cinci copii. Mama ei fugise de acasă cu sora ei mai mică, din cauza bătăilor repetate pe care i le aplica soțul. Ea și cei doi frați au rămas în urmă și au trebuit să trăiască un coșmar care părea fără sfârșit. 

A fugit și ea de acasă când tatăl a prins-o în timp ce își suna mama. El îi interzisese. Atunci a bătut-o cumplit. 

”Plângând, l-am rugat să nu mă mai bată, că nu mai rezist așa, dar el parcă nu a auzit. S-a înfuriat mai tare, a început să mă bată mai tare. Tremurând și plină de dureri, i-am zis că trebuie să merg la toaletă. Nu voia să mă lase.

Citește și: Alina, tânăra găsită moartă sub o bancă, destin nedrept între un tată abuziv şi un sfârșit tragic

Am insistat că am nevoie la toaletă. El se aștepta să fug, pentru că i-am spus că nu mai rezist cu bătăile astea, dar i-am mai spus că poate să meargă și el cu mine și să stea la vreo 2 metri în fața ușii, că va vedea că sunt la toaletă. Am prins curaj, el fiind la aproximativ 2 metri distanță, m-am strecurat pe lângă el și, în fugă, am plecat de acasă.

Nu m-a prins, mi-au sărit și papucii din picioare și căciula pe care o aveam pe cap, mă mir și acum cum de am reușit să fug … dar nu m-am oprit până nu m-am simțit în siguranță”, povestea fata, în urmă cu trei ani, pentru vremeanouă.ro.  

Abuzurile la care fusese supusă fata, atunci în vârstă de 15 ani, i-a impresionat pe toţi vasluienii. 

”Noi nu am știut ce sunt acelea sărbători. De foarte multe ori dormeam pe afară, pe unde apucam, plânși și nemâncați, am făcut foamea mulți ani la rând. Iar dimineața mă duceam la școală nehrănită și obosită. Ajunsesem într-un punct în care nu mai rezistam”, mai spunea fata.  

Alina a vrut să rămână la şcoala la care învăța, așa că a fost luată în custodie de mătușa sa. Trăia într-o sărăcie lucie, dar comunitatea locală i-a sărit în ajutor.

Luată ”de suflet” de un om de afaceri

Un om de afaceri care a ajutat-o se declară șocat de moartea fetei. 

”Oare ce suflet hain a avut acea persoană să-i reprime viața celei mai bune prietene ale sale. Vă spuneam că era de o corectitudine ieșită din comun. Să vă spun o întâmplare. Noi aveam cu Alina o înțelegere. În fiecare lună îi dădeam banii pe cazare și masa la cantină, vreo 700 de lei și îi mai dădeam bani de buzunar.

La fiecare început de an școlar, îi cumpăram tot ce-i trebuie. Ei, în urmă cu ceva timp, mi-a zis să nu-i mai dau 700 de lei, ci doar 400 de lei, deoarece un ONG i-a oferit suma de 300 de lei pe termen de trei luni. Am fost atât de impresionat și i-am spus să ia tot 700 de lei și să facă ce vrea cu ei. Vă dați seama ce om corect era această fată chinuită”, spune Ion Sandu, om de afaceri. 

Citește și: Crimă pe litoral. Un bărbat de 69 de ani, găsit mort la recepția unei baze sportive din Mamaia

Chiar înainte să fie ucisă de prietena ei cea mai bună, Alina vorbise de mai multe ori cu mătușa ei. I s-a plâns că se poartă urât cu ea. Mătușa i-a spus să se întoarcă acasă, însă fata i-a zis că mai stă puțin să mai adune câțiva bănuți. 

Cărată cu geamantanul, găsită de un pescat sub o bancă, în parc

 Cadavrul fetei a fost găsit în zorii zilei de duminică, sub o bancă din parc, de către un pescar.

“Pe la 5 și un sfert, mergeam la pescuit și am trecut prin zonă. Am crezut inițial că este un câine.

Când am văzut că este o ființă umană, am încercat să o trezesc. Am cerut ajutor de la cîțiva băieți din parcare.

Fata era chircită sub bancă. Fața ei era desfigurată. M-a luat plânsul. Avea părul creț, brunet. Am intrat într-o spaimă. Nu avea față deloc, era bătută să nu se cunoască. Avea multe semne de lovituri pe corp. Am dat declarații în fața anchetatorilor.

Sigur a fost ucisă. Când au venit legiștii, au constatat că era ucisă de 5 ore. A fost foarte chinuită”, a declarat bărbatul care a descoperit trupul neînsuflețit al tinerei din Vaslui. 

Alina a fost ucisă chiar de către cea mai bună prietenă a ei, Loredana.

Imediat după descoperirea crimei, polițiștii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere din Mangalia și au refăcut traseul criminalei. După ce a ucis-o, Loredana și-a băgat victima într-un troler, apoi a chemat un taxi și a cerut să fie dusă într-un parc din Mangalia.

Taximetristul, fără să știe ce are criminala în troler, a ajutat-o să îl dea jos din portbagaj. După ce a târât geamantanul cu trupul neînsuflețit prin parc, criminala l-a abandonat sub o bancă.

Totul ar fi pornit de la un conflict pe care cele două l-ar fi avut cu doar câteva ore înainte de oribila crimă.

Agresoarea și-a pierdut cumpătul și s-a năpustit asupra victimei.

Criminala află dacă va fi arestată. Ea riscă 20 de ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te