Polițiștii cer demisia ministrului Carmen Dan după ce un agent a fost ucis de un infractor urmărit

DE Alexandru Pop | Actualizat: 02.06.2019 - 22:55
Comisarul Traian Berbeceanu Foto: INQUAM/Octav Ganea

Traian Berbeceanu o acuză pe Carmen Dan că nu și-a îndeplinit promisiunile de a le asigura veste antiglonț polițiștilor și că PSD "a risipit energii şi resurse deosebite pentru amnistie, pentru graţiere " ne maiavând timp și pentru protecția oamenilor legii.

SHARE

"S-a mai prăpădit un poliţist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împuşcat de un infractor recidivist, urmărit internaţional. Nu doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecţie, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonţ promise în urmă cu doi ani. Nu doamnă ministru, poliţistul ucis şi colegii lui nu erau înarmaţi cu pistoalele de ultimă generaţie promise, ci cu pistoletele Carpaţi, vechi, decalibrate şi absolut neperformante. Ştim, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcţie a risipit energii şi resurse deosebite pentru amnistie, pentru graţiere, pentru reducerea limitelor prescripţiei faptelor penale. Poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiţi la poliţiştii înjunghiaţi în gări şi la cei împuşcaţi în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-şi desfăşoară activitatea în stradă. Ştim însă sigur că vă veţi grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai foloseşte nimănui, doamnă ministru...", a scris comisarul Traian Berbeceanu, pe Facebook.

 

Marian Godină Foto: INQUAM/Octav Ganea

Și Marian Godină a reacționat pe Facebook : "Astăzi, a murit un polițist, împușcat de un urmărit.
Doamna ministru, îmi permit să vă întreb, ce ați făcut dumneavoastră pentru acest minister de când îl conduceți? Știu că ați fost la câteva înmormântări de polițiști și după fiecare spuneați că veți schimba ceva.
Eu nu vă acuz de moartea vreunui polițist, probabil că azi s-ar fi întâmplat asta și cu alt ministru la conducere, dar vă mai întreb ceva:
Cam ce caută pe stradă, în anul 2019, un polițist îmbrăcat în pantaloni de stofă, cămașă, încălțat cu pantofi și purtând la brâu un pistol din anii ’70? Ăstea sunt rămășițe ale fostului regim, atunci când milițianul nu era nevoit vreodată să alerge după careva și nimeni nu îi riposta. 
Cu toată pregătirea lui, un astfel de polițist nu are nicio șansă în fața unui infractor înarmat. Acel Carpați numai pistol nu e. Într-o situație limită, până îl scoți din tocul acela de piele ca o poșetuță, până îl încarci, asta dacă ai norocul să nu se blocheze, ești hăcuit de mult. Ba mai mult, odată cu cartuș pe țeavă, pistolul ăla nu-l mai poți introduce în toc, pentru că în momentul asigurării ai toate șansele să declanșezi foc. V-o fi spus cineva lucrurile astea sau erați ocupată să stabiliți valoarea unei rude de parizer și pe cea a unui om?"

Sindicatul Europol: Câți mai vreți să numărăm doamna ministru?

„Tot mai mulți colegi vin să își prezinte condoleantele pentru colegul nostru de la IPJ Timiș care a căzut la datorie din cauza incompetenței lui Carmen Dan. Câți mai vreți să numărăm doamna ministru până când veți înțelege că așa nu se mai poate?!”, este mesajul publicat duminică seară pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol. 

Membrii sindicatului Europol au aprins lumânări în fața Ministerului de Interne pentru colegul căzut la datorie Foto:Facebook

Și Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a declarat, în exclusivitate, pentru stiripesurse.ro că situația dezastruoasă în care se află poliția duce la stfel de tragedii, cum e cea a omului legii din Timiș, care a fost împușcat mortal de un urmărit internațional.

Sindicalistul spune că a atras mereu atenția că lipsa fondurilor, a dotărilor, dar și a personalului, duce la astfel de tragedii. "Eu am spus mereu că, având aceste lipsuri, suntem victime sigure. Fără veste antiglonț și pistoale Carpați din 1974 nu putem lupta cu infractorii.

Ucigașul, încă neprins

Un poliţist a fost împuşcat mortal, în localitatea Izvin din judeţul Timiş, în timpul unei misiuni, de către un bărbat care este urmărit internaţional pentru tâlhărie. Bărbatul care l-a împuşcat pe poliţist este Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie. Poliţistul ucis se numește Cristian Amariei, avea 43 ani şi era angajat în cadrul postului din oraşul Recaş.

Conform oamenilor legii, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul a reuşit însă să fugă. 

Acesta este infractorul dat în urmărire 

Zeci de poliţişti şi jandarmi înarmaţi au ajuns în localitatea Izvin, de unde au început căutările pentru prinderea ucigașului. În judeţ, au fost organizate mai multe filtre ale Poliţiei. Au fost aduși câini dresați să ia urma, dispozitive cu termoviziune, o dronă și un elicopter.

Klaus Iohannis, mesaj de susținere

Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei poliţistului din judeţul Timiş care şi-a pierdut viaţa duminică, după ce a fost împucat de mai multe ori, în timp ce se afla la datorie.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, îşi exprimă profundul regret pentru tragicul incident petrecut duminică, 2 iunie a.c., în judeţul Timiş, în urma căruia un poliţist român, aflat la datorie, şi-a pierdut viaţa din cauza unor răni prin împuşcare. Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei îndurerate şi are deplină încredere că organele abilitate vor depune toate eforturile astfel încât făptuitorul să fie urgent prins şi deferit justiţiei. Preşedintele României este cu gândul alături de toţi cei care îşi pun viaţa în pericol, în timpul misiunilor pe care le au de îndeplinit, pentru a fi în slujba cetăţenilor României", se afirmă într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, difuzat duminică.

Carmen Dan pasează vina

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat la Antena 3, referitor la moartea poliţistului din Timiş, că a existat o lege care prevedea întărirea autorităţii poliţistului, aprobată în Parlament, dar care nu a intrat în vigoare pentru că a fost atacată la CCR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te