Plenul Camerelor va numi miercuri preşedintele Autorităţii Electorale Permanente

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 27.02.2019 - 09:08
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Plenul Camerelor reunite va numi, miercuri, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente. Secretaru. general al AEP, Constantin Mituleţu Buică, este nominalizarea din partea PSD, după ce socialiștii au retras propunerea în care îl susțineau pe Mircea Drăghici.

SHARE

Marian Muhuleţ, vicepreşedinte al Autorităţii, este susţinut de opoziţie.

Comisiile juridice au constatat marţi că ambii candidaţi îndeplinesc condiţiile pentru numire şi au trimis propunerile în plen. Postul de preşedinte al AEP a rămas vacant după ce Daniel Barbu a demisionat pentru a candida la alegerile europarlamentare, pe un loc eligibil pe listele ALDE.

Citește și: Drăghici, scos de PSD și din cărțile pentru Autoritatea Electorală Permanentă

PSD şi ALDE îl susţin pentru şefia AEP pe Constantin Mituleţu Buică după ce au renunțat la ideea de a-l propune pe Mircea Drăghici, urmărit penal de DNA, pentru că ar fi utilizat subvențiile primite de PSD pentru achiziționarea unor mașini, așa cum a dezvăluit Newsweek România.

"DNA a început, pe 8 februarie, urmărirea penală în cazul utilizării subvențiilor primite de PSD în alte scopuri decât au fost declarate, potrivit ordonanței consultate de HotNews. Dosarul constituit de procurorii anticorupție vine în contextul în care în spațiul public au apărut informații că trezorierul PSD, Mircea Drăghici, ar fi folosit bani din subvenția partidului pentru achiziționarea unor mașini pe care le folosesc el și soția sa.", relatau jurnaliștii Hotnews.

Newsweek România a scris că trezorierul PSD, Mircea Drăghici, ar fi direcționat sume de bani de la partid către o firmă de media controlată de soția sa în județul Argeș.

Citește și: Trezorierul PSD, bolizi de lux din subvenția de la stat

Finanțarea partidelor - PSD a schimbat legea ca să aibă bani de Mercedes-uri. GRAFICE

De asemenea, peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție, a dezvăluit Newsweek România.

Averea trezorierului PSD, cercetat penal după dezvăluirile Newsweek România, a crescut spectaculos în 2018, cu terenuri, case de locuit și de vacanță, mașini și sute de mii de lei despre care trezorierul PSD declară că i-ar fi primit drept donație de la părinții soției sale. Mai toate achizițiile imobiliare din acest an sunt trecute pe numele celor două fiice minore ale sale, despre care sursele Newsweek România susțin că ar avea până în 2, respectiv 4 ani.

Citește și „Mătușa Tamara” lui Drăghici. Averea trezorierului PSD a explodat în doar patru luni, în 2018

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te