Patru ani de administrație Firea: „Gunoi, urină și fecale în centrul Bucureștiului”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.09.2020 - 18:19
Nicușor Dan (susținut de PNL, USR și PLUS) și Gabriela Firea (actuala primăriță PSD) se luptă pentru Primăria Capitalei. Sursa foto: republica.ro

Șobolani, gropi de gunoi, mizerie, linii de tramvai nereparate, copaci tăiați sau scoși din pământ. Acestea sunt doar câteva dintre problemele semnalate de bucureșteni, pe o platformă online dedicată Capitalei.

SHARE

„Aleea este o toaletă publică, mirosul se propagă în toată zona, gunoi, urină și fecale în centrul Bucureștiului”, este caracterizarea zonei din jurul Muzeului de Istorie al Capitalei, făcută de un bucureștean, pe site-ul bucureștiumilit.ro.

15.156 de sesizări au depus bucureștenii pe această platformă până luni după-amiază – de la semnalarea unor gropi și defrișări ilegale, la ghene de gunoi cu șobolani, piste de biciclete trasate prin copaci și pe trotuare.

Un locuitor din Sectorul 3 scrie: „Prima bandă ar fi putut fi folosită ca banda exclusivă pentru STB. Pista de biciclete pusă pe trotuar în zona MegaMall, pericol extrem de mare de accident. Trotuarul este plin de mașini, iar acolo unde ai spațiu este plin de gropi și denivelări. În mai mult de 3 nopți pe săptămână, apare un miros îngrozitor de ars, de hidrogen sulfurat. Si acum au închis și trotuarele”.

Un alt cetățean, care merge cu tramvaiul 36, povestește: „Pe linia tramvaiului 36 sunt gropi, iar tramvaiele ma întreb cum nu deraiază, din cauza distrugerii betonului din jurul șinei de tramvai. Blocaj total dimineața, între 07:00-09:00 și seara, între 16:00-19:00”. Același om vorbește și despre ghenele pline cu șobolani și gropile adânci pe care le vede pe traseu.

O altă persoană scrie că, în parcul din fața Academiei, se fac „concursuri ilegale cu mașini”, după ce fostul loc de joacă a fost transformat în parcare privată.

Un locuitor din zona Pieței Sf. Gheorghe notează concis despre zona sa: „miros de urină, mizerie”.

Un alt locuitor din București, care locuiește pe strada Ion Ghica, se plânge că nu se poate circula pe trotuar, din cauza mașinilor parcate: „Nu exista trotuare pe care să poată circula pietonii, nu exista loc pentru trotuare conform autorizațiilor de construcție, fundația drumului cedează constant pe multe tronsoane, iar potențialul de dezvoltare a zonei presupune apariția câtorva mii de mașini în plus în următorul cincinal... Stâlp de beton (electric) pe carosabil, care îngustează banda auto, iar trotuarul rămas e de 20 de cm între stâlp și gard. Cei care se ocupa de asta au venit, le-au marcat si le-au lasat așa”.

Pe platforma harta.bucureștiumilit.ro puteți semnala o problemă pe care ați întâmpinat-o în București. Platforma a fost lansată de Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL, USR și PLUS la Primăria Capitalei.  

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te