O nouă tentativă de reziliere a contractului cu Romprest va avea loc marți

DE Alexandru Pop | 26.07.2021 - 11:32
O nouă tentativă de reziliere a contractului cu Romprest va avea loc marți/FOTO: Facebook/Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va convoca din nou pentru marţi o şedinţă de Consiliu Local privind mandatarea ei pentru promovarea unei acţiuni legate de rezilierea contractului cu Romprest.

SHARE

"Voi convoca din nou pentru mâine o şedinţă de urgenţă având pe ordinea de zi acelaşi proiect de hotărâre ca vineri: mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. Sper ca de data asta consilierii PNL şi PSD să se prezinte", a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook.

Citește și: Fotbaliști care au devenit interlopi: Faraonu de la Madrid, Claudiu Răducanu, Ochi și Gemaru

Ea a afirmat că instanţa a decis şi i-a dat dreptate, anume că primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în justiţie, pentru că parte din acest contract este Consiliul Local, nu primarul.

"Ce au spus consilierii PNL după şedinţa de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local", a adăugat Clotilde Armand.

PNL Sector 1 postat, vineri, pe Facebook, că primarul Sectorului 1 nu are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanţei rezilierea contractului cu Romprest.

"Nu sunt întrunite condiţiile legale pentru reziliere. (...) înainte de reziliere în instanţă, trebuie definitivată negocierea directă", menţiona PNL Sector 1.

Citește și: Tokyo 2020. Doi înotători români, calificați în semifinale la 200 m liber și 100 m spate

Conform sursei citate, rezilierea ilegală înseamnă prejudicii de sute de milioane de euro pentru Sectorul 1. "Proiectul propus de primar este complet iresponsabil", afirma PNL Sector 1.

Şedinţa Consiliului Local Sector 1 de vineri care avea pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind mandatarea primarului Clotilde Armand în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului cu Romprest nu s-a ţinut din lipsă de cvorum.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.