O nouă strategemă a Rusiei de a-și vinde vaccinul: „compatrioții cer Sputnik V”

DE Adina Mutăr | 05.05.2021 - 21:48
Putin presează să-și vândă vaccinurile/Foto: rt.com

Diplomații ruși au pornit o campanie ce vizează „vaccinarea compatrioților”, care doresc să se imunizeze cu vaccinul Sputnik V sau alte vaccinuri rusești.

SHARE

Directorul Departamentului pentru Relațiile cu Compatrioții din cadrul Ministerului de Externe, Alexander Nurizade, militează pentru achiziționarea vaccinurilor rusești de către țările unde se află „compatrioții săi”, care au dreptul să opteze cu ce anume vor să se vaccineze, potrivit TASS.

„Compatriotii sunt foarte interesati de posibilitatea de a fi vaccinati cu vaccinuri rusești împotriva COVID-19, iar diplomații noștri acordă cea mai mare atenție acestor probleme", a declarat Nurizade.

Acesta a explicat că nici în țările în care vaccinul rusesc Sputnik V a fost autorizat pe piețele naționale, serviciile medicale pentru populație „nu pot fi considerate ca o funcție a misiunilor diplomatice, deoarece acest proces implică disponibilitatea personalului medical și desfășurarea de facilități de vaccinare”.

Citește și

Turcia a autorizat de urgență vaccinul rusesc Sputnik V

Rusia și China încearcă sistematic să semene neîncredere în vaccinurile occidentale anti-COVID

 

Drept urmare, nu pot fi vaccinați la ambasadele sau consulatele Rusiei.

„Birourile Rusiei în străinătate nu au competență și calificare medicală de acest fel. Nu există prevederi cu privire la această situație în actele juridice internaționale care guvernează relațiile diplomatice, nici în legile țărilor gazdă", a spus Nurizade.

Singura soluție, ar fi ca guvernele unde se află ruși să cumpere vaccinuri rusești pentru ei.

„Soluția acestei probleme depinde în general de munca noastră cuprinzătoare de a sprijini producătorii ruși de vaccinuri în furnizarea de vaccinuri către alte țări. În prezent, o serie de țări au solicitat vaccinul pentru programe naționale de imunizare a celor mai vulnerabile grupuri ale populației. Ministerul rus de Externe este axat pe promovarea generală și extinderea geografică a cooperării internaționale pentru organizațiile rusești care sunt împuternicite să promoveze vaccinurile anti-Covid rusești pe piețele externe", a precizat Nurizade.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.