O companie românească a produs un test rapid combo: poate detecta atât COVID, cât și gripa

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 03.12.2020 - 15:55
Cercetările științifice arată că un test rapid făcut de două ori pe săptămână este mult mai eficient decât unul PCR/FOTO: DDS Diagnostic

DDS Diagnostic a lansat un nou test rapid „de sezon”, Testul Rapid Combo Covid-19/Gripă, acesta fiind foarte util în cazul unităților de primiri urgențe, medicilor de familie sau cabinetele medicilor specialiști, potrivit unui comunicat al companiei.

SHARE

Noul test scos pe piață de DDS Diagnostic poate identifica și diferenția cu ușurință cele mai răspândite infecții virale ale acestei perioade.Cercetările științifice arată că un test rapid făcut de două ori pe săptămână este mult mai eficient decât unul PCR, potrivit comunicatului companiei.

Potrivit companiei testul Combo are o acuratețe de 98,95% pentru identificarea virusului SARS-CoV-2, 97,5% pentru Influenza de Tip A și 98,8% pentru Influenza de tip B. Testul este foarte util pentru diferențierea tipului de infecție: dacă este Covid-19 sau gripă, având în vedere că simptomele sunt asemănătoare.

Testul Rapid Combo Covid-19/GRIPA este util mai ales celor care au nevoie sa facă o triere rapidă diferențiată între bolnavii infectați cu SARS-CoV-2 și cei infectați cu virusul Influenza tip A sau B. Kitul de testare conține două ferestre în care sunt evidențiate liniile colorate în funcție de tipul de antigen detectat. Un test pozitiv presupune existența unei linii colorate alături de linia de control. Astfel în cazul în care apare, în fereastra pentru COVID-19, o linie de test alături de control, testul se consideră pozitiv și pacientul va trebui să își confirme rezultatul printr-un test PCR. În cazul în care apar una sau mai multe linii de test alături de linia de control, în fereastra Influenza, se poate considera că testul este pozitiv și în funcție de numărul de linii apărute infecția poate fi datorată, uneia dintre cele două tipuri de gripă sezonieră, Influenza A sau B, sau ambelor tipuri, mai arată compania, potrivit comunicatului citat.

Cercetări științifice recente arată că diagnosticarea rapidă scade rata infectării cu 80%, în timp ce testarea PCR, pentru care rezultatele pot veni în 24-48 de ore, duce la scăderea infectării cu aproape 56%. Testele rapide sunt mult mai eficiente pentru a opri transmiterea comunitară a coronavirusului decât testele de diagnostic PCR, potrivit unui studiu efectuat de mai multe universități din SUA.

Compania recomandă ca acest test să fie utilizat în situații în care testele de confirmare a infecției, din clasa PCR, sunt dificil de realizat din diverse motive. Acest tip de test este foarte util în cazul unităților de primiri urgențe, medicilor de familie sau cabinetele medicilor specialiști, centrelor de medicină școlară sau centrelor provizorii de testare pentru controlul epidemiilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te