Nunta principelui Nicolae. Sute de persoane au participat la ceremonia religioasă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.09.2018 - 19:41
Nunta principelui Nicolae a avut loc la Sinaia. Foto Digi24

Sute de oameni s-au adunat duminică după-amiză la Biserica "Sfântul Ilie" din Sinaia, unde nepotul Regelui Mihai I, Nicolae Medforth-Mills, s-a cununat cu Alina Maria Binder.

SHARE

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, în aceeași biserică în care s-a căsătorit religios şi Principesa Ileana a României. Reprezentanţii Casei Regale a României nu participă la eveniment, nici măcar Principesa Elena, mama lui Nicolae.

Nicolae Medforth-Mills şi Alina Maria Binder au sosit la biserică în aplauzele sutelor de oameni care au ţinut să îi întâmpine pe cei doi miri, unii dintre parricipanţi scandând numele fostului principe. Printre participanţi se numără şi oameni care se declară monarhişti şi care au adus cu ei streagul Casei Regale a României.

Alina Maria a purtat o rochie creată de un designer român, cu subtile motive populare, în timp ce invitaţii au avut drept dress code rochii de zi şi pălărie pentru doamne şi domnişoare şi costum ori uniformă pentru domni.

Mirii au avut două perechi de naşi, repectiv un cuplu de români care locuiesc în Marea Britanie şi un om de afaceri bucureştean şi soţia acestuia. 

Petrecerea, la care au fost aşteptaţi 200 de invitaţi, a avut loc la Casino Sinaia. Mirii au fost întâmpinaţi de mulţi oameni, veniți chiar și din afara țării, iar un bărbat îmbrăcat în port popular i-a oprit şi a adresat câteva cuvinte nepotului Regelui Mihai. Apoi, mirii au urcat pe treptele Cazinoului din Sinaia şi i-au salutat scurt de la balcon pe cei prezenţi. 

Pe tot drumul până la Cazinoul din Sinaia se aflau oameni, iar mulţi dintre ei au aplaudat sau au aruncat cu flori. Unii oameni au strigat mirilor ”Să vă iubiţi!” şi ”Trăiască mirii!”. Caleaşca a fost însoţită de 53 de juni de la Junii Braşovului, potrivit Realitatea Tv.

Nicholas Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de ani, însă printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul şi calificativul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.