Noile condiții de acces în Bulgaria: Pe unde se poate intra în țara vecină

DE Edi Neagu | 01.09.2021 - 08:10
Accesul în Bulgaria, doar prin anumite puncte de trecere a frontierei. FOTO: Facebook

Persoanele care doar tranzitează Bulgaria și copiii sub 12 ani nu trebuie să prezinte documentele medicale.

SHARE
Noile condiții de călătorie în Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19, intră în vigoare în 1 septembrie, la ora 00.00, potrivit Hotnews.ro. Românilor le va fi permisă intrarea pe teritoriul bulgar numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar.
 
Autoritățile de frontieră bulgare au anunțat marți Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române că autorităţile bulgare au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.
 
 
Astfel, România intră în zona verde, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea în Bulgaria cu condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;

un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;

un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19.

 
Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Bulgaria se află persoanele care tranzitează țara, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat și copiii cu vârsta de până la 12 ani.
 
Românilor le este permisă intrarea în Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:

P.T.F. Giurgiu - Ruse, judeţul Giurgiu

P.T.F. Calafat - Vidin, judeţul Dolj

P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj

P.T.F. Turnu Măgurele - P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman

P.T.F. Vama Veche - Durankulak, judeţul Constanţa.

Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Călăraşi, P.T.F. Zimnicea - Svishtov și P.T.F. Negru Vodă - Kardam, judeţul Constanţa, se permite intrarea persoanelor care tranzitează Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.