Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se întrunesc, joi, de la ora 9,00, pentru a numi directorii generali interimari ai Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi Societăţii Române de Televiziune (SRTv).
Această modalitate de numire survine lipsei de cvorum din şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor de miercuri.
"Constatăm că nu este cvorum. Faţă de această situaţie, vă amintesc dispoziţiile art. 46 alin. 8 din Legea 41/1994 privind organizarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. În situaţia în care plenul camerelor reunite ale Parlamentului nu se reuneşte din lipsă de cvorum legal, Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc directori interimari", a spus, miercuri, preşedintele Senatului, Anca Dragu.
CITEȘTE ȘI: Marea Neagră, învolburată iar: Rusia cere SUA şi aliaţilor lor să renunţe la exerciţiile Sea Breeze
Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat, după ce plenul Parlamentului a fost suspendat din lipsa cvorumului, că actuala putere a acţionat în acest fel pentru a numi conducerile interimare la TVR şi Radioul public prin decizii ale Birourilor permanente reunite, care nu pot fi atacate la Curtea Constituţională.
CITEȘTE ȘI: Isărescu vrea excepție de la legea cumulului pensiei cu salariul. Și-ar pierde funcția de guvernator
PSD analizează să atace în contencios administrativ deciziile care urmează să fie luate de Birourile permanente reunite privind numirea directorilor generali interimari ai TVR şi Radioului public, a adăugat Romaşcanu.
Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, după ce plenul a respins rapoartele de activitate şi conturile de execuţie bugetară pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus de demiterea Consiliilor de Administraţie ale celor două societăţi.
Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale, potrivit Agerpres.