Nicușor Dan, despre rețeaua de termoficare: Au fost demarate procedurile de reabilitare a 40 de km

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 23.02.2021 - 16:22
Nicușor Dan a anunțat că au fost demarate procedurile de reabilitare a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Capitalei/FOTO: Facebook/Nicușor Dan

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a anunţat începerea procedurilor de reabilitare a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Bucureştiului, care se adaugă tronsonului de 13 kilometri la care Compania Energetica a început deja lucrările.

SHARE

„Am demarat ieri procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Capitalei. Aceştia se adaugă tronsonului de 13 kilometri pe care Compania Energetica a început lucrările la începutul lunii. Primăria Municipiului Bucureşti a publicat în consultare în SEAP caietele de sarcini aferente execuţiei a patru tronsoane, cu un total de 40 kilometri. E vorba despre tronsoanele CB 4 - CO5 (cu o lungime de 8 kilometri, cod MC1013812), CM 43 - CO 2 (cu o lungime de 9 kilometri, cod MC1013811), C 15/20 - CS 12 (cu o lungime de 11 kilometri, acelaşi cod MC1013811) şi CM 11- CP3 - CV5/4 (cu o lungime de 12 kilometri, cod MC1013810)", a scris edilul, marţi, pe Facebook.

El a precizat că Primăria aşteaptă până pe 8 aprilie propunerile companiilor de pe piaţă, iar imediat va începe procedura efectivă de achiziţie.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îşi doreşte ca Termoenergetica să preia ELCEN până în vară, însă acest demers depinde de "multe" alte instituţii.

Nicușor Dan își dorește ca Termoenergetica să preia ELCEN până în vară


"Eu îmi doresc să se întâmple undeva până în luna mai, iunie, însă depinde de multe alte instituţii: de Consiliul Concurenţei, de creditorii ELCEN din momentul acesta, de Ministerul Energiei. (...) Dar, eu îmi doresc ca până vara asta să facem asta", a declarat Nicuşor Dan, marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, datoria pe care municipalitatea o are către Ministerul Economiei va rămâne o chestiune juridică de tranşat între cele două instituţii.

"Termoenergetica o să preia ELCEN, amândouă fiind companii ale municipalităţii, şi în felul acesta o să fie o singură companie, iar datoria istorică pe care municipalitatea, prin RADET, o are către Ministerul Economiei, prin ELCEN, va rămâne o chestiune juridică de tranşat între municipalitate şi Guvern, adică Ministerul Energiei", a explicat primarul.

El a adăugat că datoria istorică face obiectul unui litigiu RADET - municipalitate, pe de o parte, şi ELCEN - Ministerul Economiei, pe de altă parte, şi este de dezbătut dacă penalităţile "au fost ok" sau nu.

Nicuşor Dan a menţionat că, prin două mecanisme implementate de Guvern în decembrie 2020, ELCEN are, în prezent, "relativ puţine" datorii.

"Puţinele datorii de aproximativ 100 de milioane de lei pe care Termoenergetica le datorează către ELCEN acum ajung să închidă datoriile pe care ELCEN le are către alţi furnizori, în linii mari", a indicat el, scrie Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te