Nicușor Dan dă vina pe sindicatele manevrate de PSD pentru greva de la STB

DE Edi Neagu | Actualizat: 20.01.2022 - 09:04
Nicușor Dan acuză PSD de greva de la STB. FOTO: Facebook

Actualul Primar General spune că STB era într-o situație financiară gravă în momentul în care a preluat mandatul.

SHARE

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut o conferință de presă, joi dimineață, după ce sindicaliștii STB au anunțat declanșarea grevei de avertisment. Nicușor Dan a subliniat că greva este ilegală, mai ales că România este în stare de alertă și grevele sunt interzise, și a acuzat PSD că ar fi încurajat mișcarea sindicală să oprească lucrul.

Citește și: Rusia declară că a început numărătoarea inversă. „E momentul adevărului”

De asemenea, primarul general al Capitalei a dat vina și pe guvernele până la Ludovic Orban (nu a spus nimic despre guvernarea Cîțu) pentru situația actuală a regiei de transport București.

Citește și: N. Dan o acuză pe Firea de „rea-credință”: Bucureştenii nu vor plăti 980 lei/gigacalorie

Edilul a afirmat că greva este o acţiune "foarte gravă", care afectează foarte mulţi bucureşteni.

"Este o grevă ilegală pentru multe motive. Suntem în stare de alertă şi în stare de alertă nu se fac greve", a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că există o obligaţie legală conform căreia, chiar şi în cazul unei greve, trebuie să se asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară.

Nicuşor Dan a adăugat că STB a iniţiat o acţiune în instanţă care a fost depusă la Tribunalul Bucureşti şi că va exista o cerere de intervenţie inclusiv din partea Municipalităţii.

"Este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ, avem scrise plângerile penale împotriva liderilor sindicat. (...) Este o grevă politică, al cărei principal responsabil este Vasile Petrariu, consilier municipal PSD", a precizat edilul general.

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au întrerupt lucrul joi dimineaţă. Metrorex a introdus în circulaţie toate trenurile disponibile din flotă şi va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, a informat compania.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI) a făcut apel la conducerea STB şi la salariaţii operatorului să asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară atât în Bucureşti, cât şi în zona metropolitană.

De remarcat că Nicușor Dan a tușit de câteva ori în cursul discursului și s-a întrerupt la un moment dat și vorbea cu dificultate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.