Nicolae Ciucă, după ce a fost desemnat premier: Vom negocia cu toate forțele politice responsabile

DE Daniel Toșa | 21.10.2021 - 16:01
Nicolae Ciucă, după ce a fost desemnat premier: Vom negocia cu toate forțele politice responsabile/FOTO: Inquam Photos/George Calin

Nicolae Ciucă, desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern, a declarat, joi, că va negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât Parlamentul să aprobe cabinetul propus.

SHARE

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a depăși situația de criză, astfel încât cetățenii să poată beneficia de tot ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde.

În acets sens, vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul și de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă, după anunțul președintelui.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că a decis să-l desemneze pe Nicolae Ciucă pentru a forma un nou Guvern.

Citește și: N-aveam 500 de morți pe zi dacă statul român îi punea cătușe lui Șoșoacă și oprea emisia Antenei 3

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, joi, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că propunere de prim-ministru a partidului în persoana lui Nicolae Ciucă a fost făcută de el pentru „a debloca această criză politică”.

Dacian Cioloș a declarat, joi, că USR nu susține un guvern minoritar, câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate în jurul unui program de guvernare. El a spus că USR este gata să discute refacerea coaliției.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după discuțiile de la Cotroceni, că „se dorește o conturare din nou a unui guvern de dreapta”, dar că va purta discuții cu prim-ministrul desemnat, după ce președintele va lua o decizie.  

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, după consultările cu Klaus Iohannis, că înțelege nominalizarea de către PNL a lui Nicolae Ciucă pentru a forma un nou guvern, dar are o reținere față de ocuparea funcției de prim-ministru de către un fost militar. El a mai precizat că UDMR va discuta inclusiv cu Nicolae Ciucă, dacă va fi desemnat de președinte să formeze un nou guvern.

Citește și: Anamaria Prodan îl îngenunchează pe Reghe: „Nu avem nimic de împărțit. Pleacă cu salariul”

Deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, a declarat joi, după consultările de la Cotroceni, că partidul său nu o să susţină varianta Nicolae Ciucă ca premier, menţionând că dacă nu se va obţine o majoritate în Parlament pentru Nicolae Ciucă, AUR va iniţia procedurile de suspendare a preşedintelui.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te