Mișcarea fatală făcută Diana care a activat instinctul de prădător feroce al ursului pe Jepii Mici

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.07.2024 - 13:08
Mișcarea fatală făcută Diana care a activat instinctul de prădător feroce al ursului pe Jepii Mici - Foto: Facebook (colaj)

Mișcarea fatală făcută Diana care a activat instinctul de prădător feroce al ursului pe Jepii Mici. Atacul de o brutalitate ieșită din comun de pe traseul montan Jepii Mici a fost analizat pentru a se determina ce anume a declanșat instinctul de prădător al ursului.

SHARE

Diana, tânăra atacată de urs marți în Munții Bucegi, a murit din cauza rănilor provocate de căderea într-o râpă, conform raportului medico-legal. Analizele efectuate pe ursul împușcat arată că acesta nu era turbat.

Mișcarea fatală făcută Diana care a activat instinctul de prădător feroce al ursului pe Jepii Mici

Potrivit înregistrărilor apelurilor la 112 făcute de Diana și prietenul ei, ursul a atacat-o pentru că a luat-o la fugă, panicată de prezența animalului. Această mișcare total greșită a activat instinctul de prădător feroce al ursului.

Diana a căzut de la o înălțime de peste 100 de metri, suferind leziuni grave care i-au cauzat moartea rapidă din cauza hemoragiei interne și a fracturilor multiple. Mușcăturile de la picioare au contribuit, de asemenea, la pierderea semnificativă de sânge.

Serviciul de telecomunicații speciale a confirmat că tânăra a fugit de urs, ceea ce a declanșat atacul fatal. Animalul a apucat-o de picior și a tras-o într-o râpă.

Citește și: Exercițiu de imagine: Deputații modifică legea care prevede, deja, 7 metode de împușcare a ursului

Ce să nu faci niciodată dacă te întâlnești cu un urs în pădure  

Niciodată nu trebuie să fugi dacă vezi un urs în apropiere pentru că acel moment activează instinctul de prădător al animalului. Păstrați-vă pe cât posibil calmul.

Citește și: România poate ține sub control 4.000 urși, dar populația a ajuns la 8.000. 3 instituții vinovate

De asemenea, niciodată nu trebuie să stai cu spatele la el, pentru că animalul te va percepe ca o pradă vulnerabilă, ușor de atacat. Nu privi niciodată animalul direct în ochi. O va percepe ca pe o amenințare.

Atunci când dai nas în nas cu ursul trebuie să te îndepărtezi de el în mergând cu spatele. Nu te cățăra în copaci. Urșii se pot urca în viteză după tine până în vârful unui copac.

Folosește un fluier sau cel mai eficient ar fi să ai la tine un spray împotriva urșilor. 

Nu vă luați alimente sau mâncăruri gătite în rucsac. Rețineți că ursul poate simți o conservă de pește de exemplu, chiar dacă aceasta nu a fost desfăcută!

NU HRĂNIȚI NICIODATĂ urșii din pădure sau care stau pe marginea drumului. Acest lucru schimba comportamentul animalelor sălbatice și îi fac să se apropie tot mai mult de oameni. 

Dacă ai un ghiozdan în spate aruncă-l în partea opusă față de locul în care te vei îndrepta. 

Totodată, evitați să vă dați cu parfum când mergeți într-o drumeție pe munte. Mirosurile aromate ale parfumurilor le trezesc curiozitatea animalelor sălbatice.

Mergeți în drumeție într-un grup mai mare și semnalizați-vă prezenta vorbind continuu. Evitați să mergeți singuri sau în grupuri de câte două persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te