Ministerul de Interne anunță o anchetă în cazul directorului său Christian Ciocan, amendat de 7 ori

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 07.07.2021 - 16:21
Christian Ciocan a fost demis pentru hărțuirea sexuală a unor colege. Foto Facebook

Christian Ciocan, director al Unității de Politici Publice din cadrul Ministerului de Interne, a fost amendat de Poliția Rutieră de 7 ori pentru 7 contravenții comise în același timp. Comisarul șef este acuzat că a fost agresiv cu colegii săi.

SHARE

Comisarul șef Christian Ciocan, împuternicit director al Unității de Politici Publice din cadrul Ministerului de Interne, cunoscut publicului din vremea când era purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, a fost prins de colegii săi de la Poliția Rutieră încălcând legea de 7 ori în același timp. 

Citește și: VIDEO Christian Ciocan, șef în Ministerul de Interne, amendat pentru 7 contravenții rutiere simultan

Deoarece a fost amendat și i s-au reținut permisul de conducere și plăcuțele de înmatriculare, Christian Ciocan a devenit agresiv cu polițiștii rutieri, potrivit unei înregistrări făcută publică de către Sindicatul Europol. 

Ministerul de Interne a anunțat miercuri, la scurt timp după publicarea imaginilor, că a deschis o anchetă în ceea ce-l privește pe directoryl Unității de Politici Publice din instituție. 

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini referitoare la o situație înregistrată în municipiul București, cu referire la respectarea prevederilor rutiere, în care sunt implicați angajați din diferite structuri ale MAI, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat efectuarea de verificări pentru stabilirea datelor exacte și pentru o informare corectă a opiniei publice.

În funcție de rezultatul acestor cercetări, vor fi dispuse măsuri legale în consecință”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne. 

Acuzat de hărțuire sexuală în 2012

Christian Ciocan a devenit o adevărată vedetă mondenă în perioada în care a fost purtător de cuvânt al Poliției Capitalei și apoi șef al Servicului de Presă al Poliției Capitalei. Apărea frecvent la tv și era adesea fotografiat în cluburile din București, inclusiv în prezența unor traficanți de droguri. 

Cariera sa vizibilă s-a încheiat în 2012 când a fost acuzat de o jurnalistă, apoi de mai multe colege polițiste de hărțuire sexuală. 

Jurnalista l-a acuzat pe Christian Ciocan că ar fi sunat-o în toiul nopții și ar fi întrebat-o, printre altele, dacă este singură în pat și cu ce este îmbrăcată.

A urmat o anchetă internă, susținută de structura de control a Poliției Române, care l-a găsit nevinovat.

Ulterior acestui scandal, în spațiul public au apărut noi informații legate de un presupus comportament deviant al ofițerului de poliție, care hărțuia jurnalistele și colegele de serviciu în mod obișnuit și care, în mod curent, folosea numai toaleta femeilor, ministrul a dispus o nouă anchetă, susținută de această dată de Corpul de Control al MAI.

Noua verificare a fost realizată mai bine și mai multe polițiste care lucrau în subordinea lui, la Serviciul de Presă, au declarat că și ele sunt hărțuite de comisarul șef. Ca urmare, Christian Ciocan a fost demis și pus la dispoziție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te