Membrii unei familii terorizează o localitate întreagă pentru un baraj despre care spun că-i al lor

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 12.06.2022 - 22:00
Barajul de la Blecești, prilej de dispută Foto: Facebook

Localnicii susțin că familia Cotan s-a declarat „stăpână” pe barajul din comună, alungând pe oricine trece prin apropiere, folosindu-se de arme, bătaie și amenințări.

SHARE

Mai mulți locuitori ai comunei Belcești susțin că nu se mai simt în siguranță de când bărbații familiei Cotan „fac legea” în acea zonă. Aceștia sunt acuzați că terorizează comunitatea, intimidându-i cu bătaie și arme de foc. Scopul Cotanilor ar fi securizarea zonei barajului din Belcești, despre care spun că ar fi proprietatea lor.

Citește și: Interlopii Seif și Ionuț Seif, din clanul Duduianu, au avut palpitații la procesul cu maneliștii

Primarul comunei îi contrazice, spunând că barajul aparține Apelor Române. Și polițiștii din comună sunt bănuiți de localnici că ar ține partea acestei familii.

Citește și: VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

Acum o săptămână ar fi băgat un tânăr în spital după ce l-ar fi bătut cu parul, pumnii și picioarele. Sătenii spun că acest „clan” agresează constant oamenii, bazându-se pe faptul că ar avea „pile” la poliție. La sfârșitul lunii martie 2022, aceștia ar fi trezit un sat întreg cu focuri de armă și scandal, în final intervenind și oamenii legii, conform BZI. 

Bătăi și amenințări

Bărbații familiei Cotan, suspectați că au bătut o persoană până au băgat-o în spital
Cel mai recent incident ar fi avut loc în urmă cu o săptămână. Mai mulți localnici povestesc că victima, Traian Iulian Bereznicu, ar fi fost în drum spre casă de la bar, când unii membri ai familiei Cotan ar fi coborât din mașină în dreptul lui. Aceștia l-ar fi bătut cu parul și cu picioarele până l-au băgat în spital.

Citește și: Clanul Sadoveanu organizează tombole cu mașini de lux

 
„Săptămâna trecută au băgat un băiat în spital. El a fost la bar, a băut 2-3 beri și venea spre casă. Au oprit cu mașina lângă el și i-au dat cu parul. L-au pus jos și i-au dat cu picioarele până a avut nevoie de ambulanță. Medicii îl mai țin până joi și apoi mergem cu el la Inspectoratul de Poliție Județean Iași, să depună o plângere”, povestește Marius Spumă, un locuitor din satul Tansa.
Același lucru îl relatează și Gigi Bălășel, unul dintre săteni, care ar fi și el amenințat de bărbații familiei Cotan.

„De curând, l-au bătut pe cumnatul domnului Spumă. Și acum e în spital. L-au bătut cu parul. Nu știu ce aveau cu el. Am înțeles că l-a bătut băiatul lui Ghiță Cotan și cu încă cineva”, spune Gigi Bălășel.

Povestea este confirmată și de alți săteni, Petru Asaftei și Cojocaru Constantin, și ei presupuse victime ale acelor bărbați.

Marius Spumă spune că a primit amenințări de la fratele lui Ghiță Cotan printr-un apel pe Messenger. Conflictul ar fi plecat de la faptul că familia Cotan l-ar fi văzut la pescuit pe Marius Spumă la barajul „protejat” de aceaștia.

„Se iau de mine că am vaci și că îmi duc vacile în zona iazului. Ei zic că iazul e al lor. Primăria a zis că nu e al lor, dar ei nu ne lasă să ne ducem cu vacile, cu nimic. Ne tot amenință. Eu am o înregistrare pe Messenger în care mă amenință că îmi iau viața. Mă acuză că aș fi pescuit la baraj. Dacă te duci la pescuit, te iau la bătaie. Poliția nu face nimic”, susține Marius Spumă, conform BZI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te