Cine sunt medicii acuzați de șpagă de la Spitalul Marius Nasta. În casa unuia s-au găsit 50.000 €

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.09.2023 - 16:43
Unii medici cereau bani pentru operații Foto: pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Mulți medici renumiți sunt anchetați pentru corupție după ce ofițerii DGA și procurorii de la parchetul Capitalei au descins în Spitalul Marius Nasta din București. Luau bani de la pacienți pentru operații. 31 de persoane sunt duse la audieri în mega scandalul șpăgilor

SHARE

Sunt foarte cunoscuți în lumea medicală dar și în rândul pacienților. Însă atitudinea lor față de cei care au nevoie de ei au făcut ca lumea să nu îi mai respecte. 

Bolnavii cărora le-au cerut bani pentru a-i opera au făcut plângere. Acum medicii de renume dau explicații în fața anchetatorilor. În urma perchezițiilor la locuința unuia dintre ei au fost găsiți 50.000 de euro. 

Medicii șpăgari de la Spitalul Marius Nasta. În casa unuia dintre ei s-au găsit 50.000 de euro

Surse Newsweek au spus că este vorba despre chirurgul toracic Cristian Paleru și chirurgul Adrian Petreanu. Medici renumiți despre care mulți pacienți au numai cuvinte de laudă. 

Se pare însă că medicii ar fi condiționat actul medical și făceau operațiile după ce primeau sumele de bani de la bolnavi. Denunțul ar fi fost făcut chiar de managerul unității medicale. 

Conform unor surse, în casa medicului Adrian Petreanu, anchetatorii au descoperit 50.000 de euro. 

Potrivit  site-ului institutului, Adrian Petreanu este sef lucrari UMF Carol Davila, medic primar chirurgie toracica si doctor in stiinte medicale. Competenta – Mediastinoscopie, Endoscopie Bronsica.

Citește și: FOTO Afișe pe stradă cu acuzații de șpagă la adresa profesorilor de la medicină. Sunt scrise tarife

Diferențe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizați

”La data de 20.09.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticoruptie efectuează 4 percheziții domiciliare (două dintre acestea în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", București), în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de luare de mită şi dare de mită.

În cele două cauze s-a reținut că, pe parcursul anilor 2022 - 2023, mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Bucureşti au primit, în mod repetat, diverse sume de bani şi bunuri de la  diferiți pacienți ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervențiilor chirurgicale).

De asemenea, au fost efectuate investigații financiare, din care au rezultat diferențe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizați de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul București şi la sediile din 12 județe ale  Direcției Generale Anticoruptie sunt conduse, în vederea audierii, un număr de 31 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale. 

Citește și: Percheziții la Spitalul Marius Nasta. Sunt suspiciuni de corupție. Vizați, medici anesteziști

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Directia Generală Anticoruptie.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Directia Generală Anticoruptie” au transmis într-un comunicat comun DGA și Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te