Medicii nu au vrut să opereze un bărbat care avea o infecție. Și-a așteptat moartea în spital o lună

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 06.07.2023 - 10:31
Medicii nu au vrut să opereze un bărbat care avea o infecție. Și-a așteptat moartea în spital o lună Foto: pexels( poza cu rol ilustrativ)

Medicii nu au vrut să opereze un bărbat care avea o rană la un șold, așa că așteptă să moară la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești. Operația este riscantă și nu se poate realiza la spitale din provincie. Astfel, bărbatul imobilizat în scaun cu rotile a stat o lună internat.

SHARE

Medicii nu au vrut să opereze un bărbat care avea o rană la un șold, așa că așteaptă să moară la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești. 

Aurel Miruță are 55 de ani și este din comuna Prigoria, județul Gorj. În urmă cu aproximativ o lună, el a fost internat în unitatea medicală din Cărbunești cu o escară la piciorul drept. Rana s-a infectat, iar la spital a avut loc o intervenție pentru a curăța rana. 

„Am avut o escară pe șoldul drept, care s-a infectat și am înțeles că a ajuns la os. Este nevoie de o intervenție chirurgicală ortopedică de specialitate, care nu se poate face în Spitalul din Târgu Cărbuneșrti. Nu vrea nimeni să mă primească de la un spital din România ca să mă opereze.

Am făcut atâtea demersuri încât nu știu ce să mai fac. Să mă duc eu în situația mea și să bat la ușile spitalelor?

Citește și: O fetiță ce a învins leucemia a făcut ca Institutul Fundeni să aibă o nouă platformă de testare

Medicul de la Târgu Cărbunești m-a ajutat enorm. Dânsul este plastician și m-a ținut sub tratament pentru ca infecția să fie localizată. Intervenția trebuie făcută de o echipă de medici. Nu s-a găsit un spital care să mă primească. Nu pot să cred că nu pot să ajung să mă operez la un spital din România mea. Intervenția trebuie făcută cât mai urgent posibil. Nu am acceptat la început, pentru că a fost o traumă psihică, dar am ales viața, însă nu am parte de ea“, a mărturisit bărbatul, scrie gorjonline.ro

Medicii nu au vrut să opereze un bărbat care avea o infecție

Aurel Miruță se află de 30 de ani în scaunul cu rotile, după o traumă suferită la coloana vertebrală și vestea că trebuie să sufere o amputație a venit ca o lovitură. 

Medicul ortoped i-a spus că singura salvare este o intervenție de amputație pentru că infecția era foarte gravă, însă operația nu se mai poate efectua în Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești. 

„Are nevoie de această intervenție, dar nimeni nu îl ia. Este singura posibilă șansă. Este refuzat de alte spitale. Este nevoie de un centru unde există pregătirea necesară. Toată lumea fuge de un astfel de pacient. Este un pacient septic. Infecția se întinde către bazin, musculatură. Vorbim de piele moartă. Va necroza și va ajunge să moară până la urmă. Nimeni nu acceptă. S-a încercat la Spitalul Foișor. O să încerc și eu să vorbesc la un spital din București. Nu e că nu vrem noi. A încercat și colegul de la Chirurgie Plastică să caute un spital. Este un caz complex, grav”, a afirmat medicul Alexandru Ivan pentru Gazeta de Sud.

Citește și: Chirurgul Mircea Beuran, achitat pentru corupţie. Era acuzat că a luat 10.000 € de la o doctoriță

După mediatizarea cazului, Direcția de Sănătate Publică a făcut o adresă către Ministerul Sănătății, iar astăzi pacientul a fost trimis la Spitalul Floreasca din București. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te