Margareta, o româncă adoptată în Italia, i-a dat foc de vie unei alte românce după ce-a înjunghiat-o

DE Adrian Costin | Actualizat: 07.11.2022 - 16:56
Criminala Margareta (stânga) a ucis-o pe Nicoleta din cauza unui bărbat Foto: sicilia.gazzettadelsud.it

Margareta Buffa, o româncă adoptată de o familie de italieni, a comis, împreună cu partenerul ei, o crimă care a cutremurat Italia. Cei doi au ucis-o în chinuri, arzând-o de vie, pe Nicoleta, o altă româncă din Palermo.

SHARE

Margareta Buffa a fost găsită vinovată în cazul morţii unei alte tinere românce, Nicoleta Indelicato, şi ea adoptată de o familie italiană. Cele două tinere se cunoscuseră în Italia, în copilărie, şi erau prietene bune, cel puţin în aparenţă.  

Citește și: Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham: F... me, I'm brilliant

Prietenia lor ar fi fost pusă greu la încercare după ce Nicoleta ar fi avut o relaţie cu iubitul Margaretei, italianul Carmelo Bonetta. De altfel, italianul a fost şi el acuzat în acest caz şi condamnat la ani grei de închisoare.

Citește și: Milionarul care a fost jefuit, băgat în portbagaj și lăsat gol în pădure de frații Cămătaru, urmărit

Margareta (30 de ani) şi Nicoleta (25) erau prietene şi obişnuiau să iasă împreună. Le lega şi faptul că ambele aveau origini româneşti şi ambele au fost înfiate din copilărie de două familii din Sicilia. Presa italiană scrie că în ziua crimei Nicoleta a fost invitată de prietena ei să iasă în oraş. Cel puţin asta le-ar fi spus Nicoleta părinţilor săi adoptivi, înainte să iasă pentru ultima dată din casă, în seara zilei de 16 martie, în 2019. Apoi, evenimentele s-au derulat într-un mod care i-a luat prin surprindere până şi pe anchetatori.  

Au ars-o cu țigara, apoi i-au dat foc de vie

A doua zi, trupul tinerei a fost găsit fără viaţă, incendiat pe un câmp de lângă localitatea Marsala. Criminaliştii au remarcat că fata a fost înjunghiată de cel puţin 12 ori înainte de a fi incendiată. Lama cuţitului i-ar fi străpuns un plămân, iar rănile adânci au făcut-o să piardă mult sânge. Agresorii, Margareta Buffa şi Carmelo Bonetta, au dat dovadă de un sadism ieşit din comun.   

După ce au bătut-o şi au rănit-o grav, au ars-o cu ţigara, distrându-se de suferinţa ei. Apoi, au stropit-o cu benzină şi i-au dat foc de vie. Autopsia avea să releve ulterior că Nicoleta trăia încă atunci când a fost incendiată. „Au bătut-o cu sălbăticie, au înjunghiat-o şi au ars-o cu ţigara, iar apoi au aprins-o ca să ardă vie”, au declarat surse din cadrul anchetei pentru Rai Uno.  

Potrivit Tp24.it, ucigaşii Nicoletei au fost prinşi de poliţişti pe 20 martie 2019 şi au fost arestaţi. Luni, 21 octombrie 2019, a avut loc prima înfăţişare. Cei doi au fist atunci acuzaţi de crimă cu premeditare, iar Itaca Notizie sublinia că anchetatorii vor ţine cont şi de o serie de circumstanţe agravante.  

Înregistrare cu vocea Margaretei

Anchetatorii au obţinut şi o înregistrare în care se aude foarte clar vocea Margaretei în timp ce-i spune iubitului său să facă în aşa fel încât trupul victimei să nu poată fi găsit. Nu este însă foarte clar care a fost motivul din spatele crimei, deşi iniţial s-a spus ar fi fost vorba de gelozie. Există, însă şi alte elemente.   

Astfel, unul dintre prietenii victimei care a apărut ca martor la proces susţine că Nicoleta obişnuia să le dea bani Margaretei şi iubitului acesteia, fără ca sumele să-i fie restituite. Sătulă de acest lucru, victima ar fi refuzat să le mai dea bani, iar acest lucru ar fi contat decisiv. SkyTg24 a adus în discuţie şi o altă variantă: Nicoleta ar fi putut să fie victima unui ritual satanic, acest lucru explicând, cel puţin parţial, cruzimea cu care ea fost ucisă. Totuşi, anchetatorii au infirmat această ultimă variantă.

Procesul lor a început la 21 octombrie 2019, în Italia şi a fost finalizat zilele trecute. Anterior, Curtea Supremă o condamnase pe Margareta la închisoare pe viaţă, iar pe Carmelo Bonetta la 30 de ani de închisoare.   

Deciziile Curţii Supreme au fost confirmate de Curtea de Apel de la Palermo, după ce românca făcuse recurs. Dacă Margareta a refuzat să-şi recunoască vina, iubitul ei ar fi ales procedura scurtată, motiv pentru care judecătorii au dat dovadă de indulgenţă în cazul său.  

Margareta Buffa îşi va efectua pedeapsa în închisoarea din Agrigento, în timp ce partenerul său îşi va petrece următorii 30 de ani după gratii, la penitenciarul Pagliarelli din Palermo.  

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te